Kees van der Spek duikt opnieuw in slepende zaken in 'Moord of Zelfmoord'

woensdag 10 januari 2018
Foto: SBS6 - © SBS Broadcasting 2015

Na het succes van het eerste seizoen, komt SBS6 vanaf donderdag 11 januari met een nieuwe reeks van 'Moord of zelfmoord'. Hierin onderzoekt misdaadjournalist Kees van der Spek samen met diverse forensisch deskundigen cases die door politie bestempeld zijn als zelfmoord.

Familie en geliefden van de overledene trekken deze conclusie echter in twijfel. Zij blijven rondlopen met de slopende vraag: wat is er daadwerkelijk gebeurd?


In de eerste aflevering onderzoekt Kees van der Spek de zaak van de 25-jarige Jessica van Room uit Geldrop. In 2005 valt zij midden in de nacht van de zevende etage van haar flatwoning. Volgens de politie pleegde zij zelfmoord. Maar hoe kan het dat ze de volgende morgen werd gevonden op een keurig strakgetrokken dekentje? En waarom pleegde één van haar allerbeste vrienden drie weken later ook zelfmoord? Kees van der Spek duikt in de zaak en stuit op enkele verdachte omstandigheden die de politie over het hoofd zag en op nog twee opmerkelijke sterfgevallen.

Het eerste seizoen van 'Moord of Zelfmoord' had een gemiddeld marktaandeel van 11,8 procent (25-54 jaar) en er keken gemiddeld 780.000 personen naar elke aflevering. Daarnaast is het succesvolle programma bij de Belgische zender Vitaya te zien.

Moord of zelfmoord wordt geproduceerd door Simpel Media.

'Moord of Zelfmoord', wekelijks vanaf donderdag 11 januari om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

De Amerikaanse overheid stelt een eliteteam samen van de dodelijkste criminelen ter wereld, waaronder het knettergekke Joker-liefje Harley Quinn, om gevaarlijke missies tot een goed einde te brengen. Dat doen ze volledig op hun eigen manier.

'Suicide Squad', film uit 2016 met oa. Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie, om 20.30 uur op VIER.

Dossiers