'Kan je even langskomen?': waargebeurde podcast over vrijgezelle Lucas die vader wordt

maandag 25 mei 2020

Ze belde… of ik even langs wilde komen. Dat was gek, want normaal bellen we nooit. Dus ik ging er naartoe en toen vertelde ze me: ze is zwanger en wil het gaan houden...

Lucas is 29 jaar en alles loopt lekker. Hij heeft een leuke baan, een eigen huisje in Amsterdam Noord, 2 kippen, geen vriendin maar wel iemand met wie hij af en toe slaapt: K. En K is onverwacht zwanger … van hem! K woont om de hoek, is van Marokkaanse afkomst en heeft besloten dat ze het kind wil houden.


In de podcast 'Kan je even langskomen?' neemt Lucas je mee in wat er op je afkomt als je vader wordt terwijl je daar nog nooit over hebt nagedacht. Wat komt er praktisch bij kijken? En hoe gaat dat in z’n werk, een kind krijgen met een persoon waar je geen relatie mee hebt? Vanaf nu te beluisteren via www.npo3fm.nl/podcasts/kan-je-even-langskomen en je favoriete podcastplatform.

In 14 afleveringen krijg je een inkijkje in het leven van Lucas; van bezoekjes naar de verloskundigenpraktijk tot gesprekken met zijn ouders over hoe Lucas dit denkt te gaan doen in een huisje van 40 m2. Lucas vertelt alles met de nodige humor en positivisme. Hij heeft geen idee wat er op hem afkomt, maar gaat er met een gezonde dosis optimisme en naïviteit tegenaan, wat zorgt voor hilarische momenten.

'Kan je even langskomen?' is een podcast van de NTR voor NPO 3FM. Redactie: Rosa van Toledo. Montage: Hans Poel. Audionabewerking: Joep Wiertz. Productie: Catherina Kooij.
Illustratie: Olivier Heiligers. Eindredactie: Derek van Winsen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers