Joost Prinsen, VanWyck, Leo Blokhuis en special huidhongerwinter in 'Kunststof Radio'

zondag 22 november 2020
@ NTR 2019

Joost Prinsen geeft sinds drie jaar antwoord op vragen in zijn column in het AD. Al zijn adviezen zijn nu gebundeld in het boek 'Mijn vrouw pikt zeepjes'.

Prinsen speelde 45 jaar in het theater en daarnaast in o.a. de tv-programma's 'De Stratenmakeropzeeshow' en 'Het Klokhuis'. Ook presenteerde hij de quiz 'Met Het Mes op Tafel'.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 24 november: VanWyck, singer-songwriter
Singer-songwriter Christien Oele, oftewel VanWyck, bracht een nieuw album uit, 'God is in the detou'’. Over troost vinden op onverwachte plaatsen. VanWyck maakt trans-Atlantische folk, waarin zowel Europese als Amerikaanse invloeden doorklinken. In 2018 bracht ze haar debuutalbum uit, 'An average woman'.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 25 november: Leo Blokhuis, muziekjournalist
Muziekjournalist Leo Blokhuis schreef een nieuwe boek, 'Berlijn, muzikale revolutie'. Daarin laat hij zien hoe, tegen de achtergrond van politiek en geschiedenis, Berlijn een bakermat werd van een bijzondere muzikale revolutie. Eerder werd zijn soundbook 'The Sound of the Westcoast' bekroond met de Gouden Tulp.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 26 november: 'Kunststof'-special: Hoe komen we de huidhongerwinter door?
Hoe komen we de huidhongerwinter door? Een thema-uitzending van 'Kunststof' met wetenschapper Peter Bos en zangeres Lakshmi. Peter Bos schreef het boek 'Verbonden - De biologie van menselijke relaties'. Lakshmi maakte dit jaar de muziektheatervoorstelling 'Huidhonger'.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 23 november t/m donderdag 26 november tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Het lichaam van een jonge marinesoldaat wordt aangetroffen op de laatste en enige Amerikaanse militaire basis in Cuba. Twee van zijn kameraden worden van moord beschuldigd. Luitenant J.G. Daniel Kaffee, een jonge, talentrijke advocaat, wordt belast met de verdediging van de beschuldigden en wordt hierin bijgestaan door commandant Joanne Calloway. Kaffee en Calloway zetten hun veelbelovende carrière op het spel om de waarheid te achterhalen en krijgen af te rekenen met de bijna mystieke erecode van de marine...

'A Few Good Men', film uit 1992 met oa. Tom Cruise en Demi Moore, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers