'Het Swingpaleis' sluit feestelijk de deuren

vrijdag 10 maart 2006

10 jaar lang schoof Vlaanderen op vrijdagavond massaal de stoelen aan de kant om samen met Felice te swingen en te springen tijdens het 'Swingpaleis'. Na een decennium van muzikaal vermaak besliste de VRT dat het genoeg was geweest. Afgelopen donderdag werd dan ook de allerlaatste aflevering ingeblikt en sloot het paleis definitief de deuren.

Voor deze gelegenheid werd oude rot Leen Demaré van stal gehaald. Samen met Phaedra Hoste, Isabelle A, Zohra en Gina Lisa nam ze het op tegen Luc Steeno, Sergio, Raf Van Brussel, Peter Van Asbroeck en Gène Bervoets. Muzikale verwennerij kwam er van Clouseau, K3, Raymond Van Het Groenewoud en Eurovisiesongfestival-kandidate Kate Ryan.

Het heengaan van het Swingpaleis werd niet bezegeld met een klassieke 'koffietafel' maar helemaal in de stijl van het programma voorzag één een aardige receptie in de wandelgangen van het VRT-gebouw. Bekende Vlamingen die de afgelopen jaren deel uitmaakten van de panels waren massaal komen opdagen. Voorzien van een glaasje champagne en een smakelijk hapje werd er getoast op wat eens het succesvolste programma van de openbare omroep was. In het tiende seizoen stelde de kijkcijfers enigszins teleur door de harde concurrentie van 'Sterren op de dansvloer' op VTM. Desalniettemin vernamen we dat deze allerlaatste aflevering misschien niet 'echt' de allerlaatste is. Al moeten de fans niet hopen dat het programma op korte termijn terug de Vlaamse huiskamers op stelten zal zetten.

Nog tot en met 7 april is er iedere vrijdag een nieuwe aflevering van het Swingpaleis op één. Tijdens de slotaflevering zal Felice ook onthullen welk team het grootste aantal overwinningen behaalde. Na 146 afleveringen zal Vlaanderen te weten komen of het nu de jongens of de meisjes zijn die over de meeste muzikale kennis en capaciteiten beschikken.

Foto: Nico Vergauwen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers