'Hart & Ziel Lijst' van NPO Radio 4 sluit af met festival

maandag 14 oktober 2019
Foto: © NPO Radio 4 2019

De 'Hart & Ziel Lijst' 2019 van NPO Radio 4 wordt vrijdag 18 oktober afgesloten met het gratis toegankelijke 'Hart & Ziel' Festival in TivoliVredenburg in Utrecht.

Hier komt ook de rechtstreekse radio-uitzending van de top 50 van de 'Hart & Ziel Lijst' vandaan.


In het hele gebouw is een selectie van de mooiste klassieke muziek te beluisteren. Deze wordt live uitgevoerd door onder anderen Collectief LUDWIG, het Nationaal Gemengd Jeugdkoor, blokfluitiste Lucie Horsch en het veelzijdige blazersensemble TenToon.

Het publiek kan deelnemen aan een pubquiz, lezingen en diverse workshops zoals luchtdirigeren, opera zingen, een ontspannende yogasessie en schilderen op klassieke muziek. Diverse 'Hart & Ziel'-activiteiten worden verzorgd door de presentatoren van NPO Radio 4, zoals een stoomcursus presenteren met Hans Haffmans, een lezing over Mahler door Hans van den Boom of een kijkje achter de schermen bij Lex Bohlmeijer. Op het festival wordt ook In het midden van de klank gepresenteerd: een driedimensionale 360 graden videoproductie van de NTR en het Groot Omroepkoor, te beleven via virtual reality-bril en koptelefoon.

'Hart & Ziel Festival' vindt plaats van 10.30 tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

Afsluiter van de finaledag is het 'Hart & Ziel Slotconcert' in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Dit concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4 en is ook via de website live te bekijken. Het volledige programma van het 'Hart & Ziel Festival' is te zien op
https://www.nporadio4.nl/hartenziel/hartenzielfestival.

De uitzending van de 'Hart & Ziel Lijst' is maandagochtend om 7.00 uur gestart op NPO Radio 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers