Giel Beelen verrast zieke kinderen voor Muziekids

dinsdag 4 september 2018

Veronica-dj Giel Beelen en Stichting Muziekids slaan de handen ineen voor een project waarbij zieke kinderen op muzikale wijze worden verrast.

Samen met Nederlandse artiesten bezoekt Giel jonge patiënten in ziekenhuizen om te luisteren naar hun verhaal. Deze ervaringen vormen de inspiratie voor een liedje dat speciaal voor hen wordt geschreven en live wordt voorgedragen in de 'Veronica Ochtendshow met Giel'. Om deze muzikale verrassing te kunnen realiseren, heeft de Veronica-dj de hulp ingeschakeld van zanger David Benjamin en zangeres Merel Koman, beter bekend als Blackbird. Het proces van de totstandkoming van de nummers wordt vastgelegd in een mini-documentaire die ook gelanceerd wordt in het ochtendprogramma van Veronica.


Samen met David Benjamin heeft Giel het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht bezocht om kennis te maken met de 15-jarige Robin. Hij kreeg op zijn twaalfde leukemie en wordt in Utrecht behandeld. Met Merel (Blackbird) ging de Veronica-dj naar Tilburg voor een bezoekje aan Lieselotte (18) die onverklaarbare zenuwpijnen had in haar rechterbeen. Donderdag 6 september zal David Benjamin bij Radio Veronica zijn liedje voor Robin ten gehore brengen en woensdag 12 september komt Blackbird naar de Veronica speelplaats om haar liedje voor Lieselotte te zingen.

Giel Beelen: 'Het is heel bijzonder wat muziek kan doen en betekenen in het geval van ziekte. Daarom is Muziekids zo'n geweldig initiatief. Ieder kind dat veel tijd moet doorbrengen in een ziekenhuis zou de mogelijkheid moeten hebben om een Muziekids Studio te bezoeken. Ik zet me daarom graag in om aandacht te vragen voor deze geweldige stichting. Het is heel tof dat ik dat samen met David Benjamin en Blackbird kan doen door zieke kinderen met een persoonlijk liedje te verrassen.'

Muziekids
Stichting Muziekids bouwt ‘muziekstudio’s’ in ziekenhuizen om het ziekenhuisverblijf voor kinderen een stukje leuker te maken. In de Muziekids Studio kunnen kinderen van 6 tot ongeveer 18 jaar zich lekker uitleven op muzikaal gebied om even alles te vergeten. Muziekbeleving heeft een positieve werking bij ziekte. Het verlaagt het stressniveau en dit kan bijdragen aan een versneld herstel. Daarom kunnen kinderen in de Muziekids Studio zelf muziek maken of gewoon lekker luisteren. Muziekids heeft nu vijf muziekstudio’s in Almere, Beverwijk, Hilversum en Tilburg en vandaag wordt de nieuwste locatie door Armin van Buuren geopend in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

'De Veronica Ochtendshow met Giel' is iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur te horen bij Radio Veronica.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

De Amerikaanse overheid stelt een eliteteam samen van de dodelijkste criminelen ter wereld, waaronder het knettergekke Joker-liefje Harley Quinn, om gevaarlijke missies tot een goed einde te brengen. Dat doen ze volledig op hun eigen manier.

'Suicide Squad', film uit 2016 met oa. Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie, om 20.30 uur op VIER.

Dossiers