'EénVandaag': levert Nederland straks de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur?

donderdag 25 augustus 2011

Die kans is helemaal niet zo klein, want de 16-jarige Beitske Visser is het nieuwe talent in de Nederlandse autosport. Ze rijdt al sinds haar vijfde in karts en mocht begin deze maand voor de grap meerijden met Dutch Supercar Challenge. Tot ieders verbijstering versloeg Beitske tien ervaren coureurs. Sindsdien is ze in de race om de nieuwe Jos Verstappen, Christijan Albers of Robert Doornbos te worden. In de uitzending van 'EénVandaag' van donderdag 26 augustus racet Beitske een potje tegen Robert Doornbos.

Waarom verdienen de bestuurders van Sanquin zo veel?
Bloeddonoren zijn boos op Sanquin. Zo boos dat de LVB (Landelijke Vereniging van Bloed- en Plasmadonoren) de bloedbank dreigt met een boycot. Aanleiding voor de woede is de salarissen die leden van de raad van bestuur van Sanquin vorig jaar ontvingen. Bestuursvoorzitter Theo Buunen kreeg 258 duizend euro op zijn rekening gestort, vicevoorzitter Jeroen de Wit kreeg 228 duizend euro. 'EénVandaag' zoekt uit hoe het kan dat de bestuurders van de bloedbank zo veel geld verdienen.

Strijd in Libië
De strijd in Libië is nog steeds niet ten einde. Rebellen en strijders loyaal aan Kadhafi zijn nog altijd in gevecht. Verslaggever Bart Hettema en cameraman Roel van Hees zijn in Libië en doen verslag.

Wie zijn de mensen van de National Transitional Council ?
Al vanaf februari van dit jaar zet de Libische National Transitional Council zich in om Kadhafi als staatshoofd van Libië af te zetten. De Overgangsraad heeft zich opgeworpen als tussentijdse vertegenwoordiger van het Libische volk. Ondertussen hebben veel landen, voornamelijk Westers, deze Nationale Overgangsraad erkend als enige wettige vertegenwoordiger van het Libische volk. Maar wie zijn de mensen die in deze Raad zitten? Is ook het Berbervolk hierin vertegenwoordigd? Is het Arabisch de officiële taal, of krijgt het berberdialect ook een status? In 'EénVandaag' de arabist Jan Jaap de Ruiter en Europarlementariër Hans van Baalen over de Overgangsraad. En een gesprek met de berber-activist Fathi Ben Khalifa die gevlucht is voor het regime van Kadhafi en zeer nauwe banden heeft met de nieuwe leiders.

'EénVandaag', virjdag 26 augustus 2011 om 18.15 uur op Nederland 1.


persbericht EénVandaag
http://www.eenvandaag.nl
eenvandaag

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in 'Alloo bij de Wegpolitie' op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers