'EénVandaag': levert Nederland straks de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur?

donderdag 25 augustus 2011

Die kans is helemaal niet zo klein, want de 16-jarige Beitske Visser is het nieuwe talent in de Nederlandse autosport. Ze rijdt al sinds haar vijfde in karts en mocht begin deze maand voor de grap meerijden met Dutch Supercar Challenge. Tot ieders verbijstering versloeg Beitske tien ervaren coureurs. Sindsdien is ze in de race om de nieuwe Jos Verstappen, Christijan Albers of Robert Doornbos te worden. In de uitzending van 'EénVandaag' van donderdag 26 augustus racet Beitske een potje tegen Robert Doornbos.

Waarom verdienen de bestuurders van Sanquin zo veel?
Bloeddonoren zijn boos op Sanquin. Zo boos dat de LVB (Landelijke Vereniging van Bloed- en Plasmadonoren) de bloedbank dreigt met een boycot. Aanleiding voor de woede is de salarissen die leden van de raad van bestuur van Sanquin vorig jaar ontvingen. Bestuursvoorzitter Theo Buunen kreeg 258 duizend euro op zijn rekening gestort, vicevoorzitter Jeroen de Wit kreeg 228 duizend euro. 'EénVandaag' zoekt uit hoe het kan dat de bestuurders van de bloedbank zo veel geld verdienen.

Strijd in Libië
De strijd in Libië is nog steeds niet ten einde. Rebellen en strijders loyaal aan Kadhafi zijn nog altijd in gevecht. Verslaggever Bart Hettema en cameraman Roel van Hees zijn in Libië en doen verslag.

Wie zijn de mensen van de National Transitional Council ?
Al vanaf februari van dit jaar zet de Libische National Transitional Council zich in om Kadhafi als staatshoofd van Libië af te zetten. De Overgangsraad heeft zich opgeworpen als tussentijdse vertegenwoordiger van het Libische volk. Ondertussen hebben veel landen, voornamelijk Westers, deze Nationale Overgangsraad erkend als enige wettige vertegenwoordiger van het Libische volk. Maar wie zijn de mensen die in deze Raad zitten? Is ook het Berbervolk hierin vertegenwoordigd? Is het Arabisch de officiële taal, of krijgt het berberdialect ook een status? In 'EénVandaag' de arabist Jan Jaap de Ruiter en Europarlementariër Hans van Baalen over de Overgangsraad. En een gesprek met de berber-activist Fathi Ben Khalifa die gevlucht is voor het regime van Kadhafi en zeer nauwe banden heeft met de nieuwe leiders.

'EénVandaag', virjdag 26 augustus 2011 om 18.15 uur op Nederland 1.


persbericht EénVandaag
http://www.eenvandaag.nl
eenvandaag

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Het interventieteam wordt in bijstand gevraagd door een ambulance; een dronken man is gevallen en verzet zich bij de verzorging. Bij aankomst ziet het interventieteam dat de man niet alleen is. Het wijkteam gaat op bezoek bij een vrouw die het niet makkelijk heeft. Ze weigert hulp en het wijkteam probeert haar te overtuigen dat het zo niet langer kan. In de telecommandokamer merken ze een gevecht op; een tiental mannen gaat elkaar te lijf. Het snelle responsteam en verschillende interventieteams worden ter plaatse gestuurd. In het wijkkantoor komt een angstige man binnengewandeld; hij heeft informatie over een crystal methlab.

'Politie 24/7', om 20.45 uur op Eén.

Dossiers