Du bovenaan 'Evergreen Toplijst van de Jaren 70'

vrijdag 29 mei 2020

Peter Maffay stoot Eagles na vijf jaar van de troon Du van Peter Maffay staat op de eerste plaats van de 'Evergreen Toplijst van de Jaren 70' van NPO Radio 5.

De door luisteraars samengestelde lijst vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 70. De 'Evergreen Toplijst' is op vrijdag 29 mei tussen 7.00 en 20.00 uur te horen op NPO Radio 5.


Maffay stoot na een spannende nek-aan-nekrace Hotel California van Eagles van de troon, dat de afgelopen vijf jaar de lijst aanvoerde en nu op de tweede plek eindigt. Nummer drie is Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel. Vorig jaar was die positie voor Bohemian Rhapsody van Queen, dat nu vijfde staat. One Way Wind van The Cats is op plaats negen de hoogst genoteerde Nederlandse inbreng.

De top 10:

1. Du - Peter Maffay
2. Hotel California - Eagles
3. Bridge Over Troubled Water - Simon & Garfunkel
4. Stairway To Heaven - Led Zeppelin
5. Bohemian Rhapsody - Queen
6. Child In Time - Deep Purple
7. Paradise By The Dashboard Light - Meat Loaf
8. Let It Be - The Beatles
9. One Way Wind - The Cats
10. I Put A Spell On You - Creedence Clearwater Revival

De 'Evergreen Toplijst van de Jaren 70' start vrijdag 29 mei om 7.00 uur met True Love That’s A Wonder van Sandy Coast. De volledige lijst is te vinden op nporadio5.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers