Drie nieuwe presentatoren 'Kunststof Radio'

vrijdag 17 mei 2019

'Kunststof', het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, is zeer verheugd om naast Jellie Brouwer drie nieuwe interviewers toe te voegen aan het team: Elisabeth van Nimwegen, Antoinnette Scheulderman en Gijs Groenteman.

Ook Frénk van der Linden blijft verbonden aan 'Kunststof'. Hij zal vooral debatten en andere specials leiden.


Elisabeth van Nimwegen studeerde in 2001 af aan de Toneelacademie Maastricht en presenteert sinds 2015 voor de NTR het wetenschapsprogramma 'De Kennis van Nu' op NPO 2. Ook heeft ze twee romans op haar naam staan. Elisabeth is donderdag 30 mei voor het eerst te horen in 'Kunststof'.

Antoinnette Scheulderman studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is vooral bekend van haar portretterende interviews in de Volkskrant en LINDA. Antoinnette schuift ook regelmatig aan als tafeldame bij 'De Wereld Draait Door'. Antoinnette is donderdag 6 juni voor het eerst te horen in 'Kunststof'.

Gijs Groenteman maakt een wekelijkse podcast voor de Volkskrant en is columnist bij het Parool. Verder schrijft hij interviews, maakte hij radio bij de VPRO, schreef boeken over Willem Ruis en Ischa Meijer en maakte een podcast over Harry Bannink. Gijs is dinsdag 4 juni voor het eerst te horen in 'Kunststof'.

Eindredacteur Annemiek Kortlang: 'Ik ben heel blij dat we met deze drie veelzijdige journalisten 'Kunststof' kunnen versterken. Ze hebben alle drie hun sporen verdiend en wij zien uit naar de mooie en spannende gesprekken.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers