Donderdag in 'Het Uur van de Wolf': Kijk uit voor Ginger Baker

woensdag 7 mei 2014

Hij is het meest bekend vanwege zijn werk met Eric Clapton in Cream en Blind Faith en geniet de reputatie van een van 's werelds grootste drummers met een van 's werelds meest compromisloze karakters: Ginger Baker.

Hij geldt als de uitvinder van de heavy metal én hij bracht in de jaren 70 de wereldmuziek naar het westen.


In de energieke documentaire Kijk uit voor Ginger Baker, het debuut van regisseur Jay Bulger, zijn niet alleen talloze gesprekken met Baker te zien maar ook geweldig archiefmateriaal, animaties en splitscreenbeelden. Daarnaast sprak hij met talloze muzikanten die ooit met Baker speelden of die door hem geïnspireerd zijn: van Eric Clapton en Steve Winwood tot Carlos Santana en Stewart Copeland.

Dankzij hun verhalen en de vele archiefbeelden wordt duidelijk hoe groot de rol van Baker was in de muziekwereld. Maar ook hoe onmogelijk het moet zijn geweest om met hem samen te werken of te leven.

Want Baker is een notoire junk en egotripper. Er zijn nauwelijks mensen te vinden die geen slaande ruzie met hem hebben gehad. Al in de eerste scène is het raak: Baker barst uit in een enorme woedeaanval en gaat met zijn loopstok de regisseur te lijf.

Het gevolg: een fiks bloederige neus, maar ook een overtuigende introductie van de licht ontvlambare hoofdpersoon van de documentaire Kijk uit voor Ginger Baker.

Regie: Jay Bulger
Producent: Insurgent Media
Originele titel: Beware of Mr. Baker / http://bewareofmrbaker.com/media/

'Het Uur van de Wolf: Kijk uit voor Ginger Baker', donderdag 8 mei om 23.00 uur bij de NTR op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers