Deze week in 'Kunststof Radio'

zondag 5 april 2020
@ NTR 2019

De mens houdt van een 'goed' verhaal over rampen, ziektes en misdrijven. Maar waarom laten we ons hier in meeslepen? In zijn nieuwe boek 'Goede verhalen zijn zelden waar' beschrijft psycholoog Harald Merckelbach voorbeelden van aantrekkelijke maar twijfelachtige verhalen.

Merckelbach is hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit van Maastricht en schrijft elke maand een wetenschapscolumn in het NRC-Handelsblad.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 7 april: Thema: Undercoverjournalistiek met Alberto Stegeman en Jeroen van Bergeijk
Wat is het nut van undercoverjournalistiek? En worden er weleens grenzen overschreden? In de thema-uitzending praten we over deze tak van de journalistiek met Alberto Stegeman, vooral bekend van het programma Undercover Nederland en Jeroen van Bergeijk die voor de Volkskrant undercover ging als Uberchauffer en als medewerker van Wehkamp en bol.com.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 8 april: Vrouwkje Tuinman, schrijver en dichter
Schrijver Vrouwkje Tuinman heeft met haar dichtbundel ‘Lijfrente’ de Grote Poëzieprijs gewonnen. In haar bundel behandelt ze grote thema’s als de liefde en de dood. De jury noemt haar gedichten: 'openhartig, soms licht absurdistisch. Niets makkelijk, wel toegankelijk'. In 2004 debuteerde Tuinman met haar dichtbundel ‘Vitrine’. Een jaar later verscheen haar eerste roman 'Grote Acht'.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 9 april: Sebastiaan Chabot, schrijver
Sebastiaan Chabot debuteert met zijn roman 'De slaap die geen uren kent'. Het boek vertelt de geschiedenis van een Duitse familie. Van overgrootvader Karl Kuschfeld in het Duitse Reichsburg in de jaren ’50 tot het verhaal van Victor en Benjamin Kuschfeld in Den Haag, vier generaties later.

Sebastiaan Chabot volgde, na zijn studie geschiedenis, de opleiding Creative Writing aan NYU in New York.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers