Deze week in 'Kunststof Radio'

zondag 20 september 2020
@ NTR 2019

Deze week een locatie-uitzending: depot Boijmans van Beuningen, Eché Janga, Sander Schimmelpenninck, Sharon Kovacs in 'Kunststof Radio'.

Maandag 21 september: Locatie-uitzending depot Boijmans van Beuningen
Ter gelegenheid van de zilveren opening is 'Kunststof' te gast in het nieuwe depotgebouw van museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het nu nog lege collectiegebouw zal in september 2021 met al zijn collecties openen. Te gast zijn museumdirecteur en kunsthistoricus Sjarel Ex en architect Winy Maas.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 22 september: Eché Janga, regisseur
Regisseur Eché Janga opent dit jaar het Nederlands Filmfestival met zijn film 'Buladó'. Een verhaal over een familie op Curaçao, deels gebaseerd op een mondeling doorvertelde slavensaga. Voor zijn eerste speelfilm 'Helium' won hij twee Gouden Kalveren. 

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 23 september: Sander Schimmelpenninck, journalist
Sander Schimmelpenninck stopte al als presentator bij 'Op1' en nu ook als hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds 2019 is hij columnist bij de Volkskrant en maakt hij samen met vriend Jaap Reesema de populaire podcast genaamd 'Zelfspodcast'.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 24 september: Sharon Kovacs, zangeres (onder voorbehoud i.v.m. voetbal)
Zangeres Sharon Kovacs is ambassadeur voor Art Rocks 2020. De muziekcompetitie daagt muzikanten uit een nummer te maken, geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. Op 4 oktober geeft ze een live-stream concert met band vanaf de Amsterdamse grachten. Ook geeft ze 10 oktober een concert in de Brabanthallen in Den Bosch.

Presentatie: Gijs Groenteman

'Kunststof Radio', maandag 21 september t/m donderdag 24 september tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Nella wil weg uit Amsterdam, maar Marin overtuigt haar te blijven. Hoewel poppenhuizen door de Kerk in de ban geslagen worden, blijven er pakketjes aankomen die een duister geheim verhullen. Bij zijn terugkeer uit Venetië moet Johannes meteen opboksen tegen beschuldigingen van sodomie, na een complot van de familie Meermans en Jack. De pakketjes blijven Nella informatie geven over wat er allemaal gaande is, dus besluit ze naar het werkhuis te gaan. Maar daar treft ze niet aan wat ze verwachtte. Terug thuis wacht Nella bovendien nog een andere onaangename verrassing.

'The Miniaturist', om 22.15 uur op Eén.

Dossiers