Debat Timmermans-Weber in 'Nieuwsuur' maandag

zondag 19 mei 2019

Drie dagen voor de Europese verkiezingen organiseert 'Nieuwsuur' een debat tussen de twee belangrijkste kanshebbers voor het voorzitterschap van de Europese Commissie: Frans Timmermans (sociaaldemocraten) en Manfred Weber (christendemocraten).

Het debat wordt 's ochtends opgenomen in de hal van de Vrije Universiteit in Amsterdam en diezelfde avond uitgezonden in 'Nieuwsuur'.


De Nederlander Frans Timmermans is nu de vicevoorzitter van de Europese Commissie. Namens de Europese sociaaldemocraten (PES) is hij de kandidaat om de nieuwe baas van de Commissie te worden.

De Duitser Manfred Weber is de leider van de christendemocratische fractie in het Europees Parlement (EVP). Als de christendemocraten opnieuw de grootste partij in Europa worden, willen ze Weber voordragen als de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.

Onder leiding van Jeroen Wollaars debatteren de twee kandidaten over klimaat, veiligheid en ongelijkheid. Timmermans en Weber krijgen de kans hun visie te geven op onderwerpen als een Europese CO2-belasting, de herverdeling van migranten, een Europees minimumloon en Europees beleid voor woningbouw.

'Nieuwsuur', maandag 20 mei om 22.00 uur bij NOS/NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers