Cartoon Network viert finale 'Adventure Time' met epische marathon

vrijdag 19 oktober 2018
Foto: © Day One MPM/Cartoon Network 2018

Na 8 jaar, 10 seizoenen en maar liefst 283 afleveringen beleeft popcultuurfenomeen 'Adventure Time' ('Tijd voor Avontuur') op 20 oktober zijn grote finale op Cartoon Network!

Om de apotheose van deze spraakmakende reeks te vieren serveert de zender die dag een 24 uur durende marathon, met als kers op de taart de special 'Come Along With Me': de spannende finale van de reeks!


'Adventure Time' mag zonder schroom een fenomeen genoemd worden. Volwassenen zijn gek op de verborgen lagen, jongeren gaan op zoek naar de talloze popcultuurreferenties en kinderen krijgen niet genoeg van de doldwaze avonturen van Finn, Jake, Princess Bubblegum, Marceline, Lumpy Space Princess en tal van andere vreemde personages.

Door de jaren heen is de animatiereeks uitgegroeid tot een wereldwijd geliefde franchise (meer dan 17 miljoen likes op Facebook), met vertakkingen in de videogame-, mode- en speelgoedwereld. De serie won 7 Emmy’s en sleepte daarbovenop nog eens 20 prestigieuze industrieawards in de wacht.

De reeks is een creatie van Pendleton Ward, die eerder z'n sporen verdiende als storyboard artist bij The Marvelous Misadventures of Flapjack. Tal van videogames, underground muziek, televisieseries en films dienden als inspiratie voor de reeks en populaire shows of producten (Nintendo, Dungeons & Dragons, The Legend of Zelda, Star Wars, ...) worden regelmatig op de korrel genomen.

De vele verwijzingen naar de moderne popcultuur en subtiele toespelingen op volwassen onderwerpen in combinatie met de kleurrijke animaties en surreële humor zorgen ervoor dat de reeks niet alleen bij kinderen maar ook bij een ouder publiek in de smaak valt, waardoor 'Tijd voor Avontuur' ('Adventure Time') een echte culthit geworden is bij jong en oud.

Ook op commercieel vlak boekte de reeks tal van successen. Zo zijn er onder andere langdurige deals met H&M, LEGO en Dr. Martens. In totaal werden er wereldwijd meer dan 400 licensing partnerships afgesloten. Recent voorbeeld is de samenwerking  met Minecraft, waarbij de figuren uit de reeks speelbaar waren in het populaire videospel.

De epische finale van 'Adventure Time', de special 'Come Along With Me', is op 20 oktober om 14.05 uur te zien op Cartoon Network.

 

Persbericht Media Tornado/Cartoon Network
http://www.cartoonnetwork.nl
Meer artikels over Cartoon Network NL

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Raymond van het Groenewoud (foto: © VRT 2020)

Raymond kijkt terug op de jaren 70, de jaren van zijn doorbraak, tot het hem te veel wordt. In 1981 trekt hij de stekker eruit en hij gaat voor onbepaalde tijd op retraite.

'Raymond!', om 21.30 uur op En.

Dossiers