Eerste aflevering 'Salaheddine NL' met Arie Boomsma

vrijdag 12 augustus 2011

'Salaheddine NL' is een satirisch journalistiek programma waarin de veelkleurige Nederlandse samenleving centraal staat. Schrijver, theater- en tv-maker Salaheddine onderzoekt thema's als ritueel slachten, antisemitisme en ghetto's. Salaheddine's alter ego Moussi el Kandoussi is ook weer van de partij met zijn ongezouten straatvisie op allerlei allerlei onderwerpen. Verder doet Salaheddine elke aflevering verslag vanuit Marokko. Hoe goed kennen de Marokkanen uit Marokko Nederland en zijn multiculturele sores?

In de eerste aflevering van Salaheddine NL wordt Arie Boomsma geïnterviewd over het politieke rechtse klimaat van Nederland. Salaheddine bezoekt een Nederlands gepensioneerd stel in een achterstandsbuurt in Amsterdam. Zij zijn de enige blanken die overgebleven zijn in een zwarte buurt en Salaheddine wil weten hoe dat is. Verder laat Salaheddine zien hoe het is om in Marokko op het platteland te werken.

'Salaheddine NL', zaterdag 13 augustus 2011 om 16.05 uur op Nederland 2.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers