Zondag start 'Robland' op VTM

vrijdag 7 april 2006

Rob Vanoudenhoven heeft het in zijn hoofd gehaald om zelf een land op te richten. Het land van zijn dromen: nog beter, mooier en leuker dan BelgiŽ, en met Rob zelf op de troon. Makkelijk wordt het zeker niet want wie koning wil worden van zijn eigen land komt voor onverwachte hindernissen te staan: praktische moeilijkheden, maar ook morele en juridische vraagstukken.

H


indernissen die Rob snel moet nemen, want binnen 8 weken heeft hij een afspraak bij de Verenigde Naties om zijn land te laten erkennen.

Dus begint Rob er gewoon aan. Eerst en vooral zoekt hij een manier om zijn huidige koning in te lichten. Rob wil immers niet dat Albert II zich ongerust maakt Ė of de staatsveiligheid op hem af stuurt. Vervolgens gaat hij advies inwinnen bij een zonderlinge prins, een gerenommeerde royaltykenner en andere betrouwbare (en minder betrouwbare) deskundigen.

Theoretisch zijn er mogelijkheden genoeg: van infiltratie in een bestaand koningshuis tot een frisse start op een eigen territorium. Praktisch gezien blijkt er echter geen gemakkelijke weg te bestaan. Maar Rob is bijzonder gemotiveerd, want hij heeft een speciale reden om koning te worden, en dus kiest hij de moeilijke weg. Daarvoor start hij een missie die niet zonder risico is.

Rob nodigt in de studio drie Belgische ministers van staat uit: Jean-Luc Dehaene, Willy Declercq en Louis Tobback. Zij houden als neutrale waarnemers het traject van Rob kritisch in de gaten. Maar wie van hen durft de aspirant-koning terechtwijzen als hij de gevaarlijke toer opgaat?

'Robland', zonndag 9 april om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers