Zaalverantwoordelijken keuren collega-kandidaten in 'Mijn Restaurant!'

maandag 4 mei 2009

Afgelopen donderdag -30 april 2009- werden de deuren van restaurant La Scne in Sint-Niklaas gesloten met 888.311 kijkers als getuigen. De 18de aflevering van 'Mijn Restaurant!' behaalde hiermee een gemiddeld marktaandeel van 48,3 % (VVA 18-54).

R


estaurant La Scne is dicht. Chris en Wendy zijn door het oog van de naald gekropen en dat beseffen ze maar al te goed. Ze krijgen ook geen tijd om euforisch te zijn, want onmiddellijk begint de volgende nominatieronde. Deze keer zullen de zaalverantwoordelijken hun ronde van Vlaanderen afwerken. Rebekka, Wendy, Galle en Tom bezoeken elkaars restaurants en beoordelen op gebied van keuken, bediening en sfeer.

Ondertussen moeten de restaurants natuurlijk verder draaien, zonder hun zaalverantwoordelijke. De eerste steden die bezocht worden door de gelegenheidsrecensenten zijn Kortrijk en Sint-Truiden. In Diest beseffen Rebekka en Deborah dat er hen een nominatie boven het hoofd hangt als ze niet snel hun personeelsproblemen in de zaal oplossen. Ze moeten dringend een ervaren kracht vinden die de chaos kan omzetten in orde.

De duo's zijn inmiddels ook echte BV's geworden. Niet alleen schrijven kranten en weekbladen vele bladzijden over hen, er is een uitgeverij die een 'Mijn Restaurant!'-kookboek op de markt brengt. Onze duo's krijgen in primeur de luxueuze uitgave te zien. Hun gerechten professioneel gefotografeerd, 't is de droom van elke jonge kok. Maar ze kunnen maar beter met de voeten op de grond blijven, want op elk moment kan er overwacht en belangrijk bezoek hun restaurant binnenstappen...

Vanaf nu kan je Mijn Restaurant! ook lezen. De kandidaten uit de twee seizoenen van het succesvolle programma vertellen over hun culinaire droom, delen recepten met de lezer en geven veel tips. De zaalverantwoordelijken vertellen over de kunst van het mensen ontvangen en de koks onthullen hun favoriete producten, geven kooktips en geven uitleg bij de bereidingswijze van overheerlijke gerechten.

Speciaal voor dit boek stelden de tien chefs ook een menu samen dat hun restaurant typeert. Sterrenchef Peter Goossens vertelt op zijn beurt het verhaal van zijn Hof van Cleve en levert enkele bijzondere recepten uit zijn topkeuken.

'Mijn Restaurant!: Recepten > Verhalen> Tips' is een aanrader voor wie graag op restaurant gaat of geregeld thuis gasten ontvangt. Het boek is vanaf 6 mei 2009 overal verkrijgbaar en online via iWatch-webshop.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers