Zaalverantwoordelijken keuren collega-kandidaten in 'Mijn Restaurant!'

maandag 4 mei 2009

Afgelopen donderdag -30 april 2009- werden de deuren van restaurant La Scène in Sint-Niklaas gesloten met 888.311 kijkers als getuigen. De 18de aflevering van 'Mijn Restaurant!' behaalde hiermee een gemiddeld marktaandeel van 48,3 % (VVA 18-54).

R


estaurant La Scène is dicht. Chris en Wendy zijn door het oog van de naald gekropen en dat beseffen ze maar al te goed. Ze krijgen ook geen tijd om euforisch te zijn, want onmiddellijk begint de volgende nominatieronde. Deze keer zullen de zaalverantwoordelijken hun ronde van Vlaanderen afwerken. Rebekka, Wendy, Gaëlle en Tom bezoeken elkaars restaurants en beoordelen op gebied van keuken, bediening en sfeer.

Ondertussen moeten de restaurants natuurlijk verder draaien, zonder hun zaalverantwoordelijke. De eerste steden die bezocht worden door de gelegenheidsrecensenten zijn Kortrijk en Sint-Truiden. In Diest beseffen Rebekka en Deborah dat er hen een nominatie boven het hoofd hangt als ze niet snel hun personeelsproblemen in de zaal oplossen. Ze moeten dringend een ervaren kracht vinden die de chaos kan omzetten in orde.

De duo's zijn inmiddels ook echte BV's geworden. Niet alleen schrijven kranten en weekbladen vele bladzijden over hen, er is een uitgeverij die een 'Mijn Restaurant!'-kookboek op de markt brengt. Onze duo's krijgen in primeur de luxueuze uitgave te zien. Hun gerechten professioneel gefotografeerd, 't is de droom van elke jonge kok. Maar ze kunnen maar beter met de voeten op de grond blijven, want op elk moment kan er overwacht en belangrijk bezoek hun restaurant binnenstappen...

Vanaf nu kan je Mijn Restaurant! ook lezen. De kandidaten uit de twee seizoenen van het succesvolle programma vertellen over hun culinaire droom, delen recepten met de lezer en geven veel tips. De zaalverantwoordelijken vertellen over de kunst van het mensen ontvangen en de koks onthullen hun favoriete producten, geven kooktips en geven uitleg bij de bereidingswijze van overheerlijke gerechten.

Speciaal voor dit boek stelden de tien chefs ook een menu samen dat hun restaurant typeert. Sterrenchef Peter Goossens vertelt op zijn beurt het verhaal van zijn Hof van Cleve en levert enkele bijzondere recepten uit zijn topkeuken.

'Mijn Restaurant!: Recepten > Verhalen> Tips' is een aanrader voor wie graag op restaurant gaat of geregeld thuis gasten ontvangt. Het boek is vanaf 6 mei 2009 overal verkrijgbaar en online via iWatch-webshop.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers