X Factor: de keuze van de coaches

donderdag 15 september 2005

De strijd gaat onverbeten door. Wie vandaag de mist ingaat, moet hoogstwaarschijnlijk een streep zetten onder het "X- Factor"- avontuur. Er staat dus heel wat op het spel voor de kandidaten...

In d

e Galaxy studio's te Mol hebben twintig kandidaten uit de categorie van de solisten ouder dan vijfentwintig jaar de eerste selectiedag overleefd. Ze hebben elk een nieuw nummer moeten instuderen, wat sommigen een slapeloze nacht bezorgde. De kandidaten mochten kiezen uit een Vlaamse klassieker en een Engels up tempo-nummer. Het wordt een moeilijke opdracht want de performance gebeurt in de opnamestudio, waardoor ieder foutje duidelijk hoorbaar wordt. De kandidaten verbijten de stress van de volgende eliminatie door samen wat te zingen. Kris Wouters en zijn 'assistenten' Elvina en Vincent moeten hard zijn en zes kandidaten naar huis sturen. De kandidaten krijgen individueel het goede of slechte nieuws te horen. Als laatste proef moeten de veertien overblijvers een song brengen die hun persoonlijkheid als artiest verduidelijkt of vervolledigt. Kris en zijn twee assistenten moeten de ultieme knoop doorhakken en de zes beste zangers selecteren.

De jongste telgen uit de "X- Factor"-familie krijgen in het Paterspand te Turnhout een allerlaatste kans om Liliane, Peter en Lulu te overtuigen. Ze moeten dit doen met een opgelegde song met pianobegeleiding. De discussies tussen de juryleden worden steeds heviger, want ze beseffen maar al te goed dat ze vanavond zes kandidaten moeten selecteren en de anderen huiswaarts sturen.

In St.-Genesius-Rode zijn ook de zanggroepen aan hun laatste proef toe. Ze moeten een opgelegd nummer brengen, maar ze moeten hun eigen accenten in de tekst leggen. Dat is voor een zanggroep allesbehalve evident. Elke groep mag eerst repeteren met Miguel en ze krijgen nog enkele tips van de coaches. Jean, Marc en Eric hebben twee dagen lang gezocht naar degene die het meeste bagage en podiumvastheid hebben en hun eigenheid daarbij ten alle tijde behouden. Met pijn in het hart moeten ze drie groepen naar huis sturen.

Voor Liliane, Jean en Kris kan het echte coachen nu beginnen...
Persbericht VTM
http://www.vtm.be

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers