Worden vader en dochter elkaars concurrenten in 'The Voice'?

donderdag 14 februari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Met 1.079.296 kijkers, goed voor 47,4% marktaandeel (VVA 18-54, live+3), schoot het zesde seizoen van de grootste talentenjacht van Vlaanderen stevig uit de startblokken.

Natalia nam met reeds drie vierdraaiers in haar team een serieuze voorsprong op de andere coaches. Alex Callier, die vorig jaar zegevierde, ving daarentegen nog maar weinig vissen. 'Er is iets mis met mijn aura dit jaar. Ze willen gewoon niét kiezen voor mij', lacht hij. Maar de vijver aan talenten is nog langs niet leeg, want ook in de tweede auditieaflevering passeren straffe, uiteenlopende stemmen. Zo wil transgender Stefaan inspireren met een rapnummer, droomt een oude bekende van een herkansing en hopen vader én dochter op een plekje in één van de teams, maar liefst niet in hetzelfde…


Leens (19, Dendermonde) nummerkeuze, de zomerhit Despacito van Louis Fonsi en Demi Lovato, bewijst dat ze niet terugdeinst voor een uitdaging. Niet alleen begeleidt ze het nummer zelf op gitaar, ze brengt het ook in het Spaans, een taal die ze totaal niet spreekt. Ook Stefaan (31, Menen) grijpt de aandacht van de coaches met zijn songkeuze Lose Yourself van Eminem. Uit dat nummer putte hij veel kracht tijdens zijn transitie. Zijn deelname aan 'The Voice' is dubbel: hij wil volop gaan voor een carrière als rapper, maar wil tegelijk ook andere transgenders inspireren en motiveren.

De jonge studente Luna (17, Sint Michiels) ademt muziek. Op het podium van 'The Voice' staan is een droom, die vrijdag eindelijk in vervulling gaat. Ze koos voor het nummer Burning House van Cam. Haar vader Manuel (48, Zelzate) is haar grootste fan, maar binnenkort misschien ook haar concurrent… Want ook hij waagt zijn kans in de Blind Auditions met het nummer Faith van Jamie Grey.

De piepjonge Eva (16), een Antwerpse met Peruaanse roots, vind je na haar werk in het restaurant van haar ouders voornamelijk achter haar piano. Die neemt ze ook mee naar de Blind Auditions voor het nummer Don’t Watch Me Cry van Jorja Smith. Geneeskundestudente Charline (22, Oostkamp) speelt ook piano en saxofoon, maar kiest voor haar Blind Audition resoluut voor haar gitaar. Daarmee brengt ze een betoverende versie van FU van Little Mix.

'De leukste zangers zijn degenen waarvan ik denk: heeft die een groene sigaret gerookt?', zegt Bart over de 22-jarige spring-in-‘t-veld Bram (Zele). Hij laat iedereen naar hogere sferen zweven met Cannonball van Damien Rice. Ook fitnesscoach Alexandra (29, Genk) heeft energie op overschot. Op de muziek van Chain of Fools van Aretha Franklin palmt ze het podium helemaal in met haar moves.

Karim (27, Berchem) deed al mee aan het eerste seizoen van 'The Voice Van Vlaanderen' en belandde toen in het team van Natalia. Wat zijn looks betreft, is hij alvast onherkenbaar geworden, maar herkent zijn voormalige coach zijn unieke stem nog? Hij hoopt opnieuw een plaatsje in haar team te verzilveren met Back To Black van Amy Winehouse. Fee (23, Knesselare) durfde zich pas dit seizoen voor het eerst in te schrijven. De wereldreizigster brengt Figures van Jessie Reyez.

'Dave (50, Lierde) is een persoon met een peperkoekenhartje', omschrijven familie en vrienden hem. Zijn job en muzikale voorkeur kunnen niet verder uit elkaar liggen: als bibliothecaris is hij de rust zelve, maar op het podium gaat hij tekeer als een beest. Dat bewijst hij met het ruige Always van Bon Jovi. Brad (21, Keerbergen) kiest voor een popnummer, Waiting Like A Dog van Jasper Erkens. Maar om dat tot een goed einde te brengen, moet hij eerst zijn zenuwen onder controle krijgen… 

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 15 februari om 20.40 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers