Wie wint de zenuwslopende finale van 'Bake Off Vlaanderen'?

dinsdag 22 oktober 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

'Bake Off' kent deze week zijn apotheose. Hobbybakkers Tine, Philip en Jaline spelen de finale. Trots, verbaasd en uitgeput verschijnen ze in de tent om drie proeven te spelen die zullen bepalen wie de bakwedstrijd wint.

Tine die bekend staat als klassieke bakker overtreft zichzelf met details, bloemen en alle tinten roze. Haar taart is een roze boom waarin drie fraisiers op de takken zitten. 'Ik heb mijn leven drie maanden on hold gezet dus winnen zou echt de kers op de taart zijn!', vertelt ze.


Huilend bakt ze zich een weg door de proef. Huilend van de stress en huilend van opwinding wanneer een cake mooi uit de vorm glipt en crèmes stevig genoeg zijn. 'Ik heb nog nooit iets gewonnen in mijn leven. Gelukkig had ik wel geluk in de liefde. Bij momenten zag ik het echt niet meer zitten! 'Bake Off' was een relatietest, maar die hebben wij schitterend doorstaan.'

Philip gaat all the way met een Charlotte met peer en chocoladewerk als decoratie. Hij is verbaasd over dit finaletrio. 'Ik wist van in het begin dat Tine en Jaline in de finale zouden zitten. Maar ik had nooit gedacht dat ik erbij zou zitten!'

Jaline pakt dan weer uit met moderne patisserie technieken: ze maakt een reuzengrote citroenmeringue in de vorm van een grote citroen. 'Ik ben echt misselijk en kan wel wenen van de stress.' Desondanks heeft de wedstrijd haar kijk op haar leven veranderd. 'Ik twijfel nu over mijn studies. Ik zou graag iets met bakken doen in plaats van kine.'

Welke bakker mag zich straks de derde winnaar van Bake Off Vlaanderen noemen? Wordt het de jonge gedreven Jaline? Of apotheker Philip? Of gaat de overwinning naar de roze klassieke Tine?

'Bake Off Vlaanderen', woensdag 23 oktober om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Naar aanleiding van de moord op haar vriendin Luisa in een carjacking trekt Nikki naar Mexico. Haar ontdekkingen ter plaatse brengen haar op ramkoers met gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Thomas stuurt Jack om Nikki naar huis te brengen, maar die zit al snel helemaal verwikkeld in de zaak.

Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven.

'Silent Witness', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers