'Wereldrecord': 43.03 Wayde Van Niekerk 400 meter

zondag 15 maart 2020
Foto: Sporza - © VRT Sofie Silbermann 2018

Rio de Janeiro, 2016. De Zuid-Afrikaanse sprinter Wayde van Niekerk schiet uit de startblokken om 43 seconden lang niet meer achterom te kijken. Hij loopt het snelste rondje ooit op een atletiekpiste.

Cédric Van Branteghem vertelt Maarten waarom de 400 meter de meest moordende van alle atletiekdisciplines is. Maarten probeert zonder succes met de paslengte van de wereldrecordhouder te lopen en meet samen met juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor het verschil tussen het langste en het kortste rondje rond de piste. Tijdens een loodzware test van professor Wim Derave ondergaat Maarten tegen wil en dank ook eens de pijn van de verzuring in zijn spieren tijdens de eerste en laatste 400 meter van zijn leven.


Met de medewerking van voormalig Belgisch recordhouder Cédric Van Branteghem, trainers Jacques Borlee en Patrick Himschoot, professor Wim Derave (UGent), 400m-lopers Hanne Claes, Camille Laus en Jonathan Sacoor.

'Wereldrecord', maandag 16 maart om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers