VT4 start dinsdag met 'The Block' en 'Huizenjacht'

maandag 3 september 2007

Deze keer trekt 'The Block' naar zee...om te pootje baden met Hans Otten en Hanne Troonbeeckx? Toch niet! 'The Block' is een appartement van kop tot teen renoveren en er samen met je partner je creativiteit, je vrije tijd, je persoonlijkheid en al je energie in pompen... Met een strikt budget de strijd aangaan tegen loodzware deadlines en 3 andere koppels.

V


ier koppels krijgen elk een gelijkwaardige ruwbouw dat ze tot in de puntjes moeten renoveren en decoreren met een identiek, gelimiteerd budget en dit in amper 10 weken tijd...

Tijdens het harde werk om hun appartement tijdig klaar te krijgen, wordt de handigheid, de creativiteit én de relatie van de koppels danig op de proef gesteld. De duo's willen natuurlijk vooral élkaar overklassen. Wie realiseert het beste resultaat en strijkt een  fikse bonus op? Renoveren, concurreren en uiteindelijk hopelijk ook incasseren...

Vier strijdlustige koppels gaan 10 weken lang de keiharde verbouwingsstrijd aan. En het begint voor elk van hen meteen met een verrassing van formaat wanneer ze, 2 dagen eerder dan gepland, op het appel moeten verschijnen. Enkele uren later, na het in allerijl inpakken van het hoogstnodige, worden ze geblinddoekt gedropt in een ondergrondse parking in Oostende, waar Hans Otten en Hanne Troonbeeckx hen staan op te wachten.

Een spannende race waarbij op 4 verschillende lokaties in de stad 4 sleutels verborgen zitten, moet uitmaken welk koppel welke duplex mag verbouwen. Eenmaal in de Block aangekomen maken de koppels kennis met het gebouw en mét hun nieuwe woonst. Het wordt hen meteen ook duidelijk gemaakt welke ingrijpende metamorfose het gebouw zal ondergaan in de komende 10 weken. De uitdaging, het avontuur en de problemen wenken...en de eerste deadline is meteen héél scherp...

Nieuw seizoen van 'Huizenjacht'

Huizen zoeken, huizen kopen en verkopen, verbouwen, dromen over huizen. Belgen zijn geboren met een baksteen in hun maag. 'Huizenjacht' trekt langs Vlaanderens bakstenen en neemt ons opnieuw op sleeptouw in de wondere wereld van het wonen.

Centraal blijft de zoektocht naar een ideaal woonhuis staan. Elke week probeert Ilse een koppel gelukkig te maken door samen met hen op zoek te gaan naar het huis van hun dromen. Maar 'Huizenjacht' gaat ook deze keer vreemd! Vele koppels dromen ervan om een huis te kopen in het buitenland. Een grote stap in het ijle...maar met de hulp van Cara kan de champagne misschien wel sneller knallen dan gedacht.

En in de andere gloednieuwe rubriek 'Natuurlijk wonen' verkennen we het bouwen of verbouwen op een ecologisch verantwoorde manier. Duurzaam wonen zit in de lift en is op lange termijn voordelig voor de gezondheid én de portemonnee.

Gezocht: droomhuis
Ook in het vijfde seizoen van Huizenjacht zet Ilse De Meulemeester haar schouders onder de huizenjacht. Ze neemt elke week een kooplustig koppel op sleeptouw naar drie mogelijke panden. Deze zijn uitgezocht op maat en smaak van het stel en ze worden speciaal voor hen geblokkeerd tot ze ze alledrie bekeken hebben. Daarna kan het koppel een bod uitbrengen en het pand kopen. En dan maar hopen dat aan het eind de koop gesloten en de champagne uitgeschonken wordt!

Mooi Bekeken
Samen met Ilse gaan we in Mooi Bekeken binnenkijken bij pareltjes van renovaties of opvallende nieuwbouwprojecten. Dat kan gaan van een loft, tot een verbouwde hoeve of een herenhuis midden in de stad. In dit vierde seizoen van Huizenjacht kunnen ook restaurants, bars of zelfs hotelletjes op het menu staan!  De eigenaars vertellen zelf waarom ze voor dat huis gekozen hebben en wat hun plannen ermee waren. Ze geven maar wat graag uitleg over de materiaalkeuze, de indeling, de afwerking, enzovoort. Zo wordt elk  huis een thuis, met een persoonlijke  stijl waaruit de ziel van de bewoners blijkt. Of elk restaurant een plek waar het niet alleen lekker eten is, maar ook aangenaam om te vertoeven.

Natuurlijk wonen
Natuurlijk wonen zit de laatste jaren stevig in de lift. Steeds meer eigenaars bouwen of verbouwen hun huis op een ecologisch verantwoorde manier. Zo willen ze de toekomst van het milieu, van henzelf en van hun kinderen voorop stellen. Investeren in duurzaam wonen betaalt zich op termijn altijd op de een of andere manier terug: is het niet op gezondheidsvlak, dan bespaar je toch minstens op je energiefactuur. Toch blijven velen met vragen zitten rond dit thema, want hoe pak je het aan? Welk aanbod aan materialen is er en krijg je er ook subsidies voor?  Dit seizoen trekt Ilse met een specialist ter zake naar eigenaars om hen met raad en daad zal bijstaan. Elke week komt er een ander thema van natuurlijk wonen aan bod.

'Huizenjacht gaat Vreemd' met Cara Van der Auwera
'Huizenjacht gaat vreemd' wil inspelen op een groeiende trend van mensen die in het buitenland een huis wensen te kopen. Het is een interesse die leeft bij een breed publiek.

In 'Huizenjacht gaat vreemd' focust Cara zich afwisselend op koppels/singles die op zoek gaan naar een stek over de grenzen heen en op zij die de daadwerkelijke stap naar het buitenland al gezet hebben.

Koppels die nog een huis zoeken, kunnen samen met Cara drie huizen bekijken en ondertussen ook de streek van hun dromen een beetje beter leren kennen. Wat motiveert deze mensen? Welke huizen zijn er te vinden voor hun budget? Zien ze de renovatiewerken zitten? En vooral: vinden ze samen met Cara hun ideale huis?

Cara gaat ook langs bij koppels die de stap al gezet hebben en nu een B&B open houden. Huizenjacht gaat vreemd vertelt het begin van hun droom, daarna krijgen we het verhaal van het wroeten tijdens de renovatie en de trots wanneer hun eigendom tip top in orde is.

'Huizenjacht', dinsdag 4 september om 20.30 uur op VT4.
'The Block Oostende', dinsdag 4 september om 21.30 uur op VT4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Big Brother' (foto: RTL 5 - © RTL 2021)

In de wekelijkse liveshow komen we elke donderdagavond te weten welke bewoner het 'Big Brother'-huis moet verlaten en hoe dat vertrek nazindert bij de andere bewoners. Verder blikken Geraldine Kemper en Peter Van de Veire terug op de afgelopen week in het 'Big Brother'-huis. Hoe is het de bewoners vergaan? Welke ontwikkelingen moeten nog eens extra bekeken en besproken worden? Dit doen zij o.a. met bekende gasten en de volgende experts: Lotte Vanwezemael (psycholoog en seksuoloog), Kas Stuyf (psycholoog) en Diederik Broekhuizen (socialmedia-expert).

'Big Brother Live', om 22.30 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 09:00
  Winterbeelden
  10:00
  Radio 2 op één
 • 09:00
  Winterbeelden
  10:00
  Ketnet Junior
 • 09:05
  Mega Mindy
  09:30
  Prinsessia
 • 09:10
  Wakandy
  09:35
  Loïc: Zot van Koken
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  A Place In The Sun: Winter Sun
 • 01:25
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:40
  Geen Uitzending
  13:00
  Onderbreking
 • 09:15
  Lanfeust Quest
  09:40
  Denver le dernier dinosaure
 • 06:00
  Joe
  10:05
  Chez Bompa Lawijt
 • 09:10
  Soep!
  09:30
  The Block Australia
 • 08:30
  Geen uitzending
  09:30
  First Dates (NL)
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michaël Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 09:15
  Bal National
  09:45
  Peppe's Pasta
 • 08:50
  Business Branding Trends Gazellen 2021
  10:00
  Herhalingslus
 • 08:00
  al-1-maar-hits
  10:00
  Léééf !
 • 08:57
  Wonen
  09:19
  Ramen zelf uitbreken
 • 09:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 09:10
  Goedemorgen Nederland
  09:30
  NOS Journaal
 • 09:15
  Nederland in beweging
  09:35
  Zembla
 • 09:10
  Pieter Konijn
  09:20
  Liselotte