Vitaya brengt nieuw seizoen van 'The Commander'

donderdag 20 augustus 2009

Rechercheurs van de afdeling Moordzaken van de Metropolitan Police onderzoeken honderdvijftig moorden per jaar. Of ze nu plaatsvinden in de donkere straten van Brixton of in de chique appartementen van Knightsbridge, alle moorden vallen onder de supervisie van de Commander van de afdeling Moordzaken. Clare Blake (Amanda Burton) heeft promotie gemaakt naar deze leidinggevende functie.

D


e verantwoordelijkheid van de functie vereist een speciale training, extreme toewijding en meedogenloze observatie van de verschillende rechercheteams, hun mensen en hun onderzoeken. Als er geen arrestaties plaatsvinden, brengt dit intense aandacht van de media teweeg. Bovendien komt er onverbiddelijke persoonlijke druk bij kijken. Soms heeft de 'Commander' maar n keuze: ingrijpen, de zaak overnemen en resultaten boeken. Dit maakt haar niet altijd populair bij collega's. Het kan eenzaam zijn aan de top...

Aflevering 1: 'The devil you know'

Een jong meisje wordt dood aangetroffen in de kelder van een voormalige psychiatrische inrichting. De moord op het meisje zal waarschijnlijk vijf jaar geleden plaats te hebben gevonden. Commander Clare Blake begeleidt inspecteur Doug James bij het oplossen van dit mysterie. Twee ex-patinten uit de inrichting worden verdacht.

'The Commander', vanaf vrijdag 21 augustus 2009 om 21.30 uur op Vitaya.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers