Vijfde seizoen van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' opent met Trixie Whitley

vrijdag 1 september 2017
Foto: Canvas - © VRT 2017

De voorbije weken werden de namen bekendgemaakt van de eerste vier gasten in het vijfde seizoen van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'. Zaterdag begint het nieuwe seizoen én kunnen we de volledige gastenlijst onthullen.

Het nieuwe seizoen van het bijzonder gewaardeerde programma met Thomas Vanderveken begint zaterdag 2 september met de Vlaams-Amerikaanse muzikante Trixie Whitley. Daarna komen de volgende gasten aanschuiven:


- zaterdag 9 september: de veelzijdige televisiemaker Bart De Pauw
- zaterdag 16 september: de Waalse journaliste Béatrice Delvaux
- zaterdag 23 september: de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer
- zaterdag 30 september: de Vlaams-Iraanse fotografe Mashid Mohadjerin
- zaterdag 7 oktober: psychoanalyticus Paul Verhaeghe
- zaterdag 14 oktober: de gepassioneerde regisseuse Hilde Van Mieghem
- zaterdag 21 oktober: ondernemer Thomas Leysen

Thomas Vanderveken ontvangt hen in dit jubileumjaar van 'Alleen Elvis' in een gloednieuw decor. Het programma kreeg ook een nieuw logo, en gaat er dus helemaal anders uitzien.  Maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.

Trixie Whitley – 2 september
'Wat ik super vind aan 'Alleen Elvis Blijft Bestaan', is dat ik tijd krijg om echt over mijn passies te praten' - Trixie Whitley

Beyoncé is fan, rocklegende Patti Smith kwam naar een van haar concerten en Marianne Faithfull vroeg haar voor een duet. Op 2 september is Trixie Whitley de eerste gast van het vijfde seizoen van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'.

Dat muziek de taal is waarin ze zich het best kan uitdrukken, weet de Gents - New Yorkse songschrijfster Trixie Whitley allang. Het nest waaruit ze komt ademt muziek, zowel bij moeder in Gent als bij vader, singer-songwriter Chris Whitley, in New York.

Als kind woont ze nu eens in New York en dan weer in Gent. Op haar zeventiende geeft Trixie haar trans-Atlantische bestaan op. Ze verlaat Gent en de school, verkoopt hamburgers in New York, leert piano spelen en treedt op met eigen muziek. Superproducer Daniel Lanois raakt onder de indruk van haar stem en promoveert haar tot zangeres van zijn band BlackDub.

Haar eerste soloalbum Fourth Corner haalt in 2013 al na één week goud. Vlaanderen omarmt deze magische stem meteen en de New York Times is lyrisch. Drie platen en een dochter later blijft Trixie zoeken naar de balans in haar leven. Haar grote talent ervaart ze niet als evident. Pas dertig, maar een oude ziel.

Televisie is niet haar favoriete biotoop, maar als ze over haar passies mag praten, is ze niet te stuiten. Dat er muziek in haar fragmenten zit is logisch, maar ook de donkere humor van de jong gestorven stand-upcomedian Bill Hicks kan Trixie bekoren.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', vanaf zaterdag 2 september om 22.10 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers