Vanaf 20 oktober terug bij En: '1 Jaar Gratis'

vrijdag 12 oktober 2007

En jaar gratis leven: het spreekt tot ieders verbeelding. Het programma 1 jaar gratis windt er, zoals we weten van de zes voorgaande reeksen, geen doekjes om: het uiteindelijke doel van het programma zit in de titel vervat. De winnaar mag effectief een jaar gratis leven. Maar voor het zover is, moet hij of zij een lang en lastig quizparcours afleggen waarbij niet alleen parate kennis maar ook strategisch inzicht en stalen zenuwen onontbeerlijk zijn.

Op z

aterdag 20 oktober geven Herman Van Molle en Katja Retsin het startschot voor de zevende reeks van 1 jaar gratis, de dertiendelige emotiequiz met zestien kandidaten waarvan er elke week n afvalt tot alleen de winnaar overblijft. Dertien zaterdagen lang om 21.25 u. op En, na FC De Kampioenen.

16 kandidaten
Herman Van Molle en Katja Retsin beginnen eraan met zestien kandidaten die zorgvuldig werden geselecteerd, niet zozeer op kennis of intellect maar wel op uitstraling en profiel. Alle leeftijden, alle Vlaamse provincies, alle sociale klassen zijn vertegenwoordigd. De kandidaten oefenen de meest uiteenlopende beroepen uit: van duiker tot kok, van taxichauffeur tot turnleraar. Ook nu weer zal de kijker emotioneel betrokken raken bij het spel, want je kiest, bewust of onbewust, een favoriet, wat uiteraard de spanning en het kijkplezier ten goede komt. De kandidaten worden op de volgende bladzijden voorgesteld.

13 afleveringen van 3 spelrondes
De 16 kandidaten moeten in elke aflevering een aantal quizvragen beantwoorden. Week na week valt de deelnemer met de laagste score af. De spanning wordt onverbiddelijk opgebouwd, zowel in elke aflevering afzonderlijk als doorheen de hele reeks. De 13 afleveringen leiden naar het antwoord op de ultieme vraag: wie mag n jaar gratis leven?

De spelformule blijft behouden. Ook nu komen telkens drie deskspelers in drie rondes vooraan om de meerkeuzevragen te beantwoorden. Die deskspelers zijn telkens de drie laatst gerangschikten in het klassement. Na elke vraag (vijf per ronde) kiest de achterban positie achter n van de deskspelers. In de eerste ronde zijn er vier antwoordmogelijkheden, in de tweede drie en in de derde twee. Antwoordt de deskspeler goed, dan worden 100 punten verdeeld tussen die deskspeler en zijn achterban. De vragen zijn soms moeilijk, soms ook niet. Een brede kennis alleen garandeert niet automatisch winst. Bij 1 jaar gratis komt het ook aan op mensenkennis, tactisch inzicht en een portie geluk.

Na de drie vragenrondes krijgt de laatste uit het klassement nog een ultieme kans tijdens de 'vuurproef'. Slaagt hij daar niet in, dan is het voor hem afgelopen en moet hij naar huis. Slaagt hij er wel in, dan komt hij uit tegen de voorlaatste uit het klassement, tijdens de superspannende 'meer of minder-vraag'.

1 winnaar
In de dertiende en laatste aflevering blijven er vier kandidaten over die tegenover elkaar komen te staan in een meedogenloze finale. De winnaar krijgt het jaarinkomen van de meest 1 jaar gratis - persdossier - oktober 2007 verdienende onder de zestien kandidaten. Hoeveel dat is, komen we pas in de laatste uitzending (op zaterdag 19 januari 2008) te weten. 

'1 jaar gratis': vanaf 20 oktober, 13 zaterdagen lang om 21.25 u bij En.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers