Van 8 danskoppels naar 7 in 'Sterren Op De Dansvloer'

woensdag 24 januari 2007

Afgelopen vrijdag waren er gemiddeld 932.131 Vlamingen –marktaandeel van 42,3%- op de afspraak voor de eerste aflevering van het tweede seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. Op het piekmoment genoten zelfs 1.079.603 kijkers van de danspassen van onze bekende landgenoten en hun professionele danspartners.

A


lle BV's en hun danspartner zetten hun beste beentje voor om hun Standard- of Latin-dans tot een goed einde te brengen én de professionele jury te overtuigen. Die keek met haviksogen toe, noteerde elke misstap, nam geen blad voor de mond en gaf onderstaande punten:

 • Catherine Moerkerke en Pascal : 26
 • Pieter Loridon en Daisy : 25
 • Marlène de Wouters en Wim : 24
 • Herbert Flack en Ellen : 23
 • Sandrine en Guy : 22
 • Valerie De Booser en Arend : 21
 • Mathias Coppens en Nicky : 20
 • Piet Huysentruyt en Martine : 16

Televisiekok Piet Huysentruyt en zijn danspartner Martine bengelen na één week onderaan het klassement, maar dat hoeft niet het einde van hun dansavontuur te betekenen. In de 2de aflevering van 'Sterren op de Dansvloer', die op vrijdag 26 januari 2007 rechtstreeks wordt uitgezonden, worden immers alle danskoppels terug op de dansvloer gevraagd. Pas op het einde van de uitzending wordt er afscheid genomen van het eerste duo.

Voor Piet Huyenstruyt en Martine, Mathias Coppens en Nicky, Catherine Moerkerke en Pascal, en voor Marlène de Wouters en Wim staat de rumba in hun dansboekje geschreven.

De rumba is de enige slow bij de Latin-dansen. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses, hitsige heupbewegingen en heel wat wervelende draaibewegingen bepalen deze uitdagende dans. In de rumba zijn verleidelijke gezichtsuitdrukkingen niet verplicht.

Voor Valerie De Booser en Arend, Pieter Loridon en Daisy, Sandrine en Guy, en voor Herbert Flack en Ellen staat de quickstep op het programma. En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de dansers elegant op hete kolen dansen. De twee voeten komen vaak tegelijk los van de vloer. De quickstep is door al het springwerk een fysiek zware dans. De dansers kunnen maar beter sterke enkels hebben want naast de sprongen staat snel bewegen en draaien centraal bij de quickstep.

Tijdens het moment suprême worden de dansduo's begeleid door de live-band, die wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers brengt en classics die in een modern, swingend jasje werden gestopt. De danskoppels hebben zelf de song gekozen waarop ze dansen en dat levert een zeer gevarieerde affiche op:

 • Piet Huysentruyt & Martine dansen de rumba op "Sometimes you can't make it on your own" van U2.
 • Sandrine & Guy dansen de quickstep op "Lust for life" van Iggy Pop.
 • Mathias Coppens & Nicky dansen de rumba op "Hurt" van Christina Aguilera. 
 • Valerie De Booser & Arend dansen de quickstep op "Walking on sunshine" van Katrina And The Waves.
 • Marlène de Wouters & Wim dansen de rumba op "Falling into you" van Celine Dion.
 • Herbert Flack & Ellen dansen de quickstep op "Let's face the music"van Nat King Cole.
 • Catherine Moerkerke & Pascal dansen de rumba op "Perfidia" van Xavier Cugat.
 • Pieter Loridon & Daisy dansen de quickstep op "I don't mean a thing" van Geoff Love.

De prestaties worden beoordeeld door de professionele juryleden Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Maar vanaf deze week is het laatste woord voor de kijkers. Zij en zij alleen bepalen welke koppels ze in de volgende liveshow van "Sterren op de Dansvloer" willen weerzien en voor welk dansduo het avontuur is afgelopen. De danskoppels zullen er dan ook alles aan doen om het publiek te overtuigen met gratie en sierlijkheid.
 
De kijker die de reacties van de BV's en hun professionele danspartners wil bekijken, de rapporten van de jury wil bestuderen, wallpapers wil downloaden, …  zijn mening over het programma kwijt wil of de danspassen wil ontleden, kan hiervoor 7 op 7 en 24u op 24 terecht bij www.vtm.be.

Voor de digitale kijker is er nog meer goed nieuws. iWatch, de on demand-service van VTM, biedt o.a. elke show aan om te herbekijken, samen met "101 Vragen' aan de BV's of hun leukste momenten uit het VTM-archief.

'Sterren Op de Dansvloer', vrijdag 26 januari om 21.20 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers