Time for business in 'Mijn Restaurant!'
Op dinsdag 10 maart trokken 800.000 televisiekijkers – marktaandeel van 43,4 % (VVA 18-54)- samen met de duo's naar de Ardennen, waar de koks een grote culinaire test wachtte: een viergangen menu bereiden en in iedere gang een streekproduct verwerken. Peter Goossens wou op deze manier achterhalen wie van de kandidaten op een gastronomisch niveau overweg kan met potten en pannen.
I
n de Ardennen heeft topkok Peter Goossens ongenadig de echte koks van de amateurs gescheiden. Claudio bleek de beste chef te zijn. Ook Chris en Ann voldeden en mogen zélf in de potten roeren in hun restaurant in Turnhout en Sint-Truiden. Ben en Dominique verknoeiden de kooktest: Dominique mag niet in haar eigen keuken staan, zélfs niet als hulp. Dat laatste mag Deborah wel, omdat ze tijdens de tweedaagse Peter kon overtuigen van haar gedrevenheid en passie voor de keuken. Maar zowel in Diest als in Sint-Niklaas moet er dus een chef-kok worden gezocht. Een hele opdracht: want die zijn schaars en duur!
De koppels werken intussen ook verder aan de inrichting van hun pand. Claudio en Gaëlle hebben hier een extra troef. Dankzij hun sterke culinaire handtekening en mission statement, hebben ze de gratis hulp gewonnen van top-designer Bart Lens. Samen met Bart brainstormen ze over het interieur van hun restaurant. Intussen gaan Ann en Tom in Sint-Truiden op zoek naar een boekhouder. En dat zou wel eens een slimme zet kunnen zijn want de koppels moeten hun business-plan uitschrijven en verdedigen voor de jury. Omzetcijfers, personeelsbeleid, prijslijsten...: alles moeten ze uitvlooien.
Christel Cabanier, Peter Goossens en Dirk De Prins leggen de duo's stevig op de rooster. En wie met een sterk business-plan op de proppen komt, kan een stevige extra duit meenemen naar z'n restaurant. Want de jury verdeelt 50 000 euro.
'Mijn Restaurant!', donderdag 12 maart om 20.35 uur op vtm.