'The Voice van Vlaanderen' zoekt verder naar unieke stemgeluiden

donderdag 15 december 2011

De derde aflevering van 'The Voice van Vlaanderen' vorige week vrijdag kon tot nu toe 1.081.585 met een piek van 1.246.084 kijkers bekoren (live+5). Dat leverde een marktaandeel op van 52,9 procent (VVA 18-54). Vrijdag 16 december 2011 gaan coaches Natalia, Koen Wauters, Alex Callier en Jasper Steverlinck opnieuw op zoek naar talent in de vierde aflevering van 'The Voice van Vlaanderen'.

De eerste kandidate van deze aflevering is een zingende mama, de 34-jarige Natalie uit Sint-Job-in-'t-Goor. Kan ze de krachtige stem van frontvrouw van Gossip, Beth Ditto met het nummer 'Heavy Cross' benaderen? Of gooit ze het voor haar eigen versie over een heel andere boeg?

De Tongerse Vanessa (31) is vóór haar Blind Audition alvast overtuigd van haar capaciteiten. Maar in de stressgang slaan de zenuwen toe. 'Als er niemand van de vier coaches omdraait, zak ik door de grond', zegt Vanessa nog net voor ze het podium betreedt.
Tanguy doet Blind Audition in 'The Voice van Vlanderen' (foto: vtm - © VMMa)
De volgende kandidate weet al sinds haar kleutertijd dat ze kan zingen. De 34-jarige Suzy komt net als Vanessa uit Tongeren en doet mee aan 'The Voice van Vlaanderen' om van haar bijberoep haar hoofdberoep te kunnen maken. Alles start natuurlijk met een geslaagde Blind Audition. Zal er minstens één van de coaches onder de indruk zijn van haar versie van 'This World' van Selah Sue?

Tanguy (24) uit Edegem zagen we vorige week al als supporter van Ludovic, die na een succesvolle auditie in het team van Natalia terecht kwam. Kan Tanguy net zoals zijn makker doorstoten naar de Battles? Met 'I Need a Dollar' van Aloe Blacc tracht hij zijn Blind Audition net zo goed – of zelfs beter – af te leggen dan zijn kompaan.

Sofie (29) uit Sint-Niklaas kiest voor haar auditie een zeer krachtig nummer terwijl studente en stresskip Steffi het over een veel zachtere boeg gooit met 'Time after Time' van Cyndi Lauper.

De 40-jarige Claudia uit Stekene heeft in tegenstelling tot Steffi dan weer wel al heel wat podiumervaring. In een vorig leven was ze immers lid van de meidengroep Shana. Voor 'The Voice van Vlaanderen' toont ze zich van een heel andere kant met 'Have a Little Faith' van John Hiatt.

Ook Astrid (18) uit Lembeek heeft enige televisie-ervaring. Zij bereikte de top 15 van 'Idool 2011', maar moest na de eerste liveshow de duimen leggen voor de andere kandidaten. Vandaag is ze naar eigen zeggen klaar om nog méér van zichzelf te geven.

'Dit maak je maar één keer mee in je leven en zo’n kans moet je zeker grijpen', vertelt de 34-jarige Brent uit Haaltert voor zijn auditie aan An Lemmens. Brent geeft duidelijk zijn voorkeur voor een vrouwelijke coach aan, maar zal Natalia zwichten voor zijn stemkleur? Of drukt er een mannelijke coach af?

Ook Karen (36) uit Hove grijpt haar kans in 'The Voice van Vlaanderen'. Als één van Vlaanderens meest bekende backing vocals wil Karen nu uit de schaduw van bekende groepen, als Deep Purple en Simple Minds,  treden om zich volledigSuzy doet Blind Audition in 'The Voice van Vlaanderen' (foto: vtm - © VMMa) te kunnen geven met haar stem.

Met Wendy (29 – Melle) en Kathy (30 – Sint-Amandsberg) komen er opnieuw zussen aan bod in deze aflevering van 'The Voice van Vlaanderen'. Ze brengen echter niet samen een nummer, maar betreden elk om de beurt het podium. Wendy gaat ervoor met 'Girl' van Anouk en zus Wendy brengt een ode aan de King of Pop met 'Man in the Mirror'.

Kris (42 - Tienen) en Harry (51 – Berlaar) doen dan weer wél als duo auditie, al zijn ze geen familie. 'Als duo zijn we wel een buitenbeentje', vertelt Kris voor de Blind Audition. Met een Italiaanse versie van de klassieker 'Unchained Melody' van de Righteous Brothers wil dit duo de coaches ervan overtuigen dat ze bijzonder genoeg zijn voor de Battles.

Tot slot doet musicalster Dimitri (37) uit Beveren een gooi naar de titel van 'The Voice van Vlaanderen'. 'Het is een echte droom van mij om met een live band te gaan toeren met een eigen album', legt Dimitri uit. Misschien staat hij na zijn Blind Audition al een stap dichter bij die droom?

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 16 december om 21.00 uur op vtm.


DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers