'The Voice van Vlaanderen' begint aan de Battles

donderdag 5 januari 2012

De Blind Auditions zijn afgelopen, de coaches en hun teams maken zich op voor de Battles. De laatste aflevering van de Blind Auditions kon de afgelopen week op 1.235.419 kijkers (live+5) rekenen, goed voor een marktaandeel van 54,1% (VVA 18-54). Gemiddeld volgden 1.061.992 Vlamingen (live+5) de zes afleveringen van de Blind Auditions op de voet, goed voor een marktaandeel van 51,6% (live+5, VVA 18-54). Maar liefst 64 kandidaten nemen het vanaf vrijdag 6 januari 2012 vanaf 21.00 uur tegen elkaar op.

Coaches moeten eigen team uitdunnen
De coaches zullen zelf moeten beslissen welke kandidaten bij de Battles aan het langste eind trekken. Ze moeten talenten uit hun eigen team onverbiddelijk naar huis sturen. Een taak waar de coaches niet echt naar uitkijken. 'Nu komt er een onderdeel waar ik liever van zou weglopen', vertelt Koen. 'Ik moet in mijn eigen team snijden', legt Jasper uit. 'Dat is zeker niet plezant', voegt hij hieraan toe. Ook Alex heeft het moeilijk: 'Ik vergelijk het een beetje zo: je pakt een mes, je steekt het in je eigen buik en je draait er nog eens goed mee.' Maar Natalia is realistisch: 'Mannen, het is een echte Battle!'

Hulpcoaches staan coaches bij met muzikaal advies
Na de Blind Auditions gingen de coaches al meteen aan de slag met hun teamleden om hen klaar te stomen om een topprestatie af te leveren in hun Battle. Voor de voorbereiding van Kenny en Tanguy in 'The Voice van Vlaanderen' (foto: vtm - © VMMa)deze Battles krijgen de coaches hulp van een rechterhand, een hulpcoach. David Poltrock, bekend als toetsenist en als producer voor tal van nationale en internationale artiesen, zal Jasper bijstaan om zijn teamleden voor te bereiden op de harde Battles. Als hulpcoach van Alex zal Christa Jérôme, de stem van de wereldhit 'Into the Dark' van Marc Moulin, het team van Alex mee begeleiden en coachen om het beste van hen naar boven te halen in de Battles. Natalia roept dan weer de hulp in van Bert Gielen, die onder andere al samenwerkte met Jan Leyers en Gorki en aan het werk was in 'Idool' en 'Star Academy'. Terwijl Vincent Pierins Koen zal bijstaan in het coaches van zijn team. Al tien jaar gaan Vincent en Koen op professioneel vlak hand in hand.

Tip van de sluier
Als eerste Battle kiest Koen om de krachtige rocker Dirk tegen de energieke Sofie uit te spelen. De Battle tussen Dirk en Sofie zorgt letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk. Ze brengen immers een duet op nummer 'Firework' van Katy Perry. 'Ik weet dat ik hen een moeilijk nummer geef', legt Koen uit. 'Maar in dat nummer kan je echt Battlen. Daar moet je echt voor gaan.'

Ook Sarah en Kristina, die op de valreep, door een Wildcard, het team van Natalia vervolledigden, zorgen voor een stevige Battle. Zij strijden tegen mekaar op 'Survivor' van Destiny's Child. 'Ik ben heel blij met de keuze van Natalia, we houden allebei van soul en R'nB', legt Kristina uit. Wie zal deze Battle overleven?

Voor tegenpolen Tanguy en Kenny selecteerde coach Alex een wel heel speciaal nummer. Zij brengen 'Miss Sarajevo' van Bono en Pavarotti. Of hoe klassiek met rock hand in hand samengaan… Alex heeft alvast zijn redenen oThea en Claudia in 'The Voice van Vlaanderen' (foto: vtm - © VMMa)m hen twee samen te brengen. 'Dat zijn twee natuurtalenten, ik wil het hen niet te gemakkelijk maken.' Deze beslissing heeft duidelijk het gewenste effect. 'Ik voel me wel wat onzeker nu. Ik ga er volledig voor moeten gaan', vertelt Tanguy.

Claudia en Thea, eveneens uit het team van Alex, tonen het beste van zichzelf in 'Tainted Love', in de versie van Gloria Jones. 'Thea en Claudia staan tegenover mekaar omdat het allebei souldiva’s zijn', legt Alex uit. Thea is wat bang om weggeblazen te worden: 'Claudia heeft een zeer krachtige stem.” Maar Claudia is daar nog niet zo zeker van: “Het gaat een echte Battle worden.'

De vier andere Battles, ontdekt de kijker pas vrijdagavond vanaf 21.00 uur bij vtm.Herbekijk 'The Voice van Vlaanderen'

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Frankie is niet de meest gelukkige vrouw op aarde. Een tragische jeugd en verschillende stukgelopen verhoudingen liggen aan de basis van haar melancholische buien. Ze voelt zich vaak eenzaam en alleen, maar aanvaardt haar lot en onderneemt niets. Gelukkig heeft ze in het eethuis waar ze werkt geen tijd om over haar leven na te denken. Maar dan wordt kok Johnny aangeworven. Hij is verliefd op Frankie en wil met haar aan een toekomst bouwen. Zal Frankie haar hart laten spreken en aan haar gevoelens toegeven? Durft ze het risico te nemen dat ook deze relatie na een tijdje kan doodbloeden?

'Frankie and Johnny', film uit 1991 met oa. Michelle Pfeiffer en Al Pacino, om 21.30 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:55
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 07:25
  Samson & Marie
  07:30
  Zingaburia
 • 07:25
  Lang Leve Koning Julien
  08:10
  Draken: Race naar de rand
 • 07:15
  Revenge Body with Khloe Kardashian
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:05
  Onderbreking
  11:15
  The Bold Type
 • 00:25
  Geen Uitzending
  12:50
  Ace Ventura - When Nature Calls
 • 07:20
  Tarzan en Jane
  07:40
  De Sprookjes van Klaas Vaak
 • 06:00
  Joe
  10:05
  Chez Bompa Lawijt
 • 00:10
  Geen uitzending
  08:40
  De Wereld op je Bord
 • 07:15
  Reign
  07:55
  Masterchef USA
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 07:10
  Ware Delicatessen
  07:40
  De Wereld op je Bord
 • 20:30
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 07:00
  Goeiemorgen weekend
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:13
  Tafel verlengen
  07:34
  Zelfbouw van a tot z
 • 07:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Liesbeth Homans
 • 07:20
  Nederland in beweging
  07:45
  Tijd voor MAX
 • 03:10
  Nieuwsuur
  08:00
  Blauw bloed
 • 07:25
  Sien van Sellingen
  07:45
  KRO Kindertijd