'Telefacts' brengt openhartig interview met Meghan en Harry

dinsdag 22 oktober 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Birgit Van Mol brengt in 'Telefacts' een speciaal portret van de Britse Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. Een bevriend journalist kon de twee volgen tijdens hun reis door Afrika, de eerste die ze samen maakten met hun zoontje Archie.

Het was de derde keer dat journalist Tom Bradby de prins in Afrika volgde, en dat schept duidelijk een vertrouwensband. Voor het eerst praten Harry en Meghan openlijk over de voorbije 2 jaar  en de continue aanvallen die de Amerikaanse in de pers kreeg. Samen openen ze het vuur tegen de Britse tabloids en vertellen ze over hoe hard de  vaak verzonnen of fel overdreven verhalen bij hen persoonlijk binnenkomen.


Wanneer Meghan de vraag krijgt om te beschrijven hoe het is om lid van de Britse koninklijke familie te zijn, zegt ze: 'Het is hard. Ik denk niet dat iemand dat kan begrijpen. In alle eerlijkheid: Ik had er zelf geen idee van.'

Ook prins Harry houdt zich geen blad voor de mond wanneer het gaat over de Britse tabloids: 'Ik heb een familie om te beschermen. En ik zal mijn familie altijd beschermen. Dus alles wat mijn moeder meemaakte, en wat met haar gebeurde, dat is ongelofelijk belangrijk. En het is niet dat ik paranoïde ben. Ik wil gewoon geen herhaling van het verleden.'

'Telefacts' met Birgit Van Mol, woensdag 23 oktober om 23.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Naar aanleiding van de moord op haar vriendin Luisa in een carjacking trekt Nikki naar Mexico. Haar ontdekkingen ter plaatse brengen haar op ramkoers met gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Thomas stuurt Jack om Nikki naar huis te brengen, maar die zit al snel helemaal verwikkeld in de zaak.

Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven.

'Silent Witness', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers