Stress om de businessplannen in 'Mijn Restaurant!'

woensdag 21 september 2011

In de zevende aflevering van 'Mijn Restaurant!' op dinsdag 20 september kregen de duo's hun rapport van de jury na de culinaire rondgang en gingen ze op zoek naar personeel. Gemiddeld 626.393 live-kijkers –met een piek van 782.040- stemden op 'Mijn Restaurant!' af, wat resulteerde in een marktaandeel van 38,6 % (VVA 18-54). Het succes van een restaurant is niet alleen afhankelijk van een weldoordacht concept, een goed draaiende keuken of talentvol personeel. Ook een uitgewerkt en betrouwbaar businessplan is onontbeerlijk en ligt mee aan de basis om een zaak rendabel te maken.

De jury wil dan ook het businessplan van alle duo’s grondig bestuderen en evalueren. De duo’s krijgen 72 uur de tijd om de puntjes op de i te zetten. Daarna wil de jury hen dan persoonlijk spreken over het geleverde werk. De jury wil trouwens ook opnieuw investeren. Er is 30.000 euro te verdelen onder de restaurants die dat verdienen. Dit is de laatste grote prijzenpot. Het wordt er op of er onder voor de duo’s, want wie niet goed presteert keert met lege handen naar huis.

Eef en Michaël hebben geld nodig om hun plannen te kunnen realiseren en zetten alles op alles. Amber en Elodie lijken wel de stille groeiers te zijn. Maar begrijpen ze waarover het gaat als het een businessplan betreft? Voor Bart en Kris zit het de laatste tijd niet echt mee. De laatste ontmoeting met de jury was allesbehalve een succes. Slagen ze er deze keer wel in te bewijzen wat ze in hun mars hebben? Daniël en Rinaldo hebben de passie en liefde voor koken door hun aderen stromen. Nu gaat het om iets totaal anders. Dit lijkt de moeilijkste opdracht van allemaal te worden voor het Limburgse koppel. Bovendien krijgt Rinaldo meer en meer moeite om zijn emoties te bedwingen. En hoe zit het met Steven en Sofie? Na het gesprek met Inge Geerdens zijn de twee met ruzie uit elkaar gegaan. Zijn de brokken nog te lijmen?

De jury heeft alle businessplannen en menukaarten uiterst streng en tot in het kleinste detail geanalyseerd en neemt hun bevindingen door met de duo’s Dit is waarschijnlijk niet het moment waar de kandidaten van ‘Mijn Restaurant!’ het meest naar uitgekeken hebben. Maar het is een noodzakelijke stap in de richting van een succesvolle zaak. Dit is hét moment om zich voor eens en voor altijd te bewijzen voor de jury.

'Mijn Restaurant!', donderdag 22 september om 21.30 uur op vtm.


Herbekijk 'Mijn Restaurant!' hier...

DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier
mijnrestaurant

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers