'Sterren op de Dansvloer' : De halve finale

donderdag 23 februari 2006

Afgelopen vrijdag dansten Evi Hanssen en Guy Jottay een rumba om U tegen te zeggen. De professionele juryleden waren zwaar onder de indruk en beloonden het danskoppel stuk voor stuk met 9 punten. Een absoluut record.

M


aar ondanks de felicitaties van de jury beslisten de kijkers dat Evi en Guy niet mee mochten naar de halve finale van 'Sterren op de Dansvloer', die vanavond rechtstreeks wordt uitgezonden.

In de halve finale van 'Sterren op de Dansvloer' staan Dina Tersago & Wim, Gilles De Bilde & Martine, en Natalia & Pascal opnieuw voor de loodzware opdracht om twee keer te schitteren op de dansvloer. Elk koppel moet een standaard- en een latin-dans brengen, die ze nog niet eerder in de wedstrijd dansten en bijgevolg vanaf nul hebben moeten inoefenen.
Alle BV's en hun professionele danspartners voelen de druk stijgen en daar staat tegenover dat de vermoeidheid genadeloos hard toeslaat. Dina Tersago is afgelopen weekend geveld door buikgriep en heeft tot woensdag het bed moeten houden. Het is dan ook zeer de vraag of het haar alsnog zal lukken om de quickstep en de chachaha-passen onder de knie te krijgen en er te staan tijdens deze halve finale van "Sterren op de Dansvloer".

De Engelse wals en de paso doble zijn de opgelegde dansen van Gilles De Bilde en zijn danspartner Martine. Het is geen geheim dat de standaard-dansen de sportieve gentleman-danser niet echt liggen, maar de romantische Engelse wals vindt hij gewoonweg slaapverwekkend. Hopelijk valt daar tijdens de liveshow niets van te merken. Voor de paso doble moeten Gilles en Martine de dansvloer omtoveren tot een Spaanse corrida en hun choreografie kruiden met flink wat flamenco.
De paso doble staat ook in het dansboekje van Natalia en haar danspartner Pascal. Als standaard-dans brengen zij de tango en moeten zij op de hielen wandelen, wiegen tijdens het draaien en ondertussen dramatische poses aannemen. En net daar zou voor de vrolijke lachbek Natalia wel eens het schoentje kunnen wringen…

Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus beoordelen in de studio voor de zevende week op rij de dansprestaties. Ook de kijkers thuis hebben nog altijd een stem in het kapittel en bepalen uiteindelijk welke 2 koppels een ticket voor de finale krijgen.
De live-band, o.l.v. Steve Willaert en met X Factor-finalist Ivann en zijn mama Nadia als vocalisten, streelt zoals altijd de trommelvliezen met knappe arrangementen en classics die in een modern jasje worden gestopt. 

Op de webstek van "Sterren op de Dansvloer" kan u terecht voor o.a. interviews, achtergrondinfo bij de danskoppels en dansstijlen, fotogalerij, reportages.

'Sterren op De Dansvloer', vrijdag 24 februari om 21.15 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers