Springende robot maakt 'De Schuur van Scheire' onveilig

dinsdag 17 maart 2015

Lieven Scheire krijgt op woensdag 18 maart een bijzondere robot over de vloer. Asimo kan springen en dat doen niet veel robots hem na. Een Europese televisieprimeur voor 'De Schuur van Scheire' op En.

Ook Frank Deboosere is te gast in de studio. Lieven laat hem voor het eerst in zijn leven proeven van een echte planeetcake. Ze hebben het samen over de missie naar Pluto én over de zonsverduistering die binnenkort ook bij ons te zien is.


Frank Deboosere vertelt hoe je veilig naar de zonsverduistering kunt kijken. Hij speelt uiteraard ook mee in het grote Schuur-gametoernooi. Kurt heeft de controllers dit keer vervangen door Frank zijn lievelingsvoertuig: een fiets.

Lieven en Henk demonstreren hun nieuwe hobby: het bouwen van kleine machines van papier. Ze tonen daarbij hoe je dat ook gewoon zelf thuis kunt doen. En ze trekken ook de straat op met hun gigantische, zelfgebouwde, dansende man uit karton.

Met zijn vieren doen Lieven, Henk, Bart en Kurt ook een echte laserrace in het Gravensteen in Gent. Ze vertrekken in twee teams met een stevige laserstraal. Via spiegeltjes moeten ze proberen om die langs een grillig parcours te loodsen.

'De Schuur van Scheire', woensdag 18 maart om 21.05 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers