Springende robot maakt 'De Schuur van Scheire' onveilig

dinsdag 17 maart 2015

Lieven Scheire krijgt op woensdag 18 maart een bijzondere robot over de vloer. Asimo kan springen en dat doen niet veel robots hem na. Een Europese televisieprimeur voor 'De Schuur van Scheire' op En.

Ook Frank Deboosere is te gast in de studio. Lieven laat hem voor het eerst in zijn leven proeven van een echte planeetcake. Ze hebben het samen over de missie naar Pluto én over de zonsverduistering die binnenkort ook bij ons te zien is.


Frank Deboosere vertelt hoe je veilig naar de zonsverduistering kunt kijken. Hij speelt uiteraard ook mee in het grote Schuur-gametoernooi. Kurt heeft de controllers dit keer vervangen door Frank zijn lievelingsvoertuig: een fiets.

Lieven en Henk demonstreren hun nieuwe hobby: het bouwen van kleine machines van papier. Ze tonen daarbij hoe je dat ook gewoon zelf thuis kunt doen. En ze trekken ook de straat op met hun gigantische, zelfgebouwde, dansende man uit karton.

Met zijn vieren doen Lieven, Henk, Bart en Kurt ook een echte laserrace in het Gravensteen in Gent. Ze vertrekken in twee teams met een stevige laserstraal. Via spiegeltjes moeten ze proberen om die langs een grillig parcours te loodsen.

'De Schuur van Scheire', woensdag 18 maart om 21.05 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers