Speenvarken en Belgische kaviaar in 'Komen Eten'

Het concept van 'Komen Eten' is intussen wereldberoemd in Vlaanderen: vier sympathieke Vlamingen nodigen elkaar uit op een etentje, en leggen elkaar eens flink in de watten. Deze week zijn dat Liselotte, een studente uit Gent, Glenn, een bloemenverkoper uit Antwerpen, Koen, een bourgondiër uit Oedelem en Greetje, een huisvrouw uit de Kempen.
Maandag 23 april - Liselotte uit Gent
Liselotte (22) studeert interieurvormgeving in Gent, waar ze ook op kot zit. Al is kot misschien niet het juiste woord voor een mooi en ruim appartement. Liselotte is van goede komaf en gaat al heel haar leven graag en vaak op restaurant met haar ouders. Voor foie gras of truffels mag je Liselotte altijd wakker maken. In 'Komen Eten' wil ze haar gasten eens goed in de watten te leggen. Daarvoor leent ze het mooiste bestek van haar mama, want je kunt je 'Komen Eten'-gasten toch niet met simpele studentenmessen en -vorken laten eten. Liselotte vergeet haar champagne koud te zetten, hopelijk slaagt de diepvriezer er in om dat euvel op het laatste nippertje nog recht te zetten...
Dinsdag 24 april - Glenn uit Antwerpen
De 21-jarige Glenn uit Antwerpen weet van zichzelf dat hij niet de beste hobbykok van Vlaanderen is, maar hij denkt dat hij dat kan goedmaken met zijn sympathie. Ook in 'Komen Eten' blijft Glenn zijn energieke, hyperactieve en theatrale zelve. Zijn Italiaanse afkomst steekt hij niet onder stoelen of banken, en komt flink tot uiting in zijn 'Komen Eten'-menu. Glenn woont in een groot appartement, dat volstaat met bloemen uit de bloemenzaak van zijn vriend. In het appartement staan ook beeldjes van de Heilige Maagd Maria, tot wie Glenn regelmatig een gebed richt om een goede afloop van zijn 'Komen Eten'-avontuur af te smeken. Benieuwd of ze VT4 kunnen ontvangen in de hemel...
Woensdag 25 april - Koen uit Oedelem
Koen (41) uit het West-Vlaamse Oedelem, deelgemeente van Beernem, is een echte bourgondiër. Wat houdt dat zoal in? Hij lust en eet alles, behalve lightproducten misschien. Deze liefhebber van vrouwelijk schoon ziet 'Komen Eten' als het ideale moment om eens iets speciaals te doen. Uit Wingene, bekend om zijn lekkere zwijntjes, laat hij bijvoorbeeld een speenvarken aanrukken. Koen serveert ook de allerbeste Belgische kaviaar, op ivoren lepeltjes natuurlijk. Voor de wijn duikt hij zijn eigen grote wijnkelder in, en kiest een lekker flesje dat daar al sinds 1981 stof aan het vergaren is. Als dessert wil Koen graag sabayon aanbieden, en hij is van plan om die met de mixer te kloppen. Zijn Komen Eten-gasten geloven niet dat zoiets mogelijk is, maar misschien slaagt Koen erin hen met verstomming te slaan?
Donderdag 26 april - Greetje uit Pulderbos
De 34-jarige Greetje uit Pulderbos is een kokette huisvrouw met een licht Kempische tongval. Drie keer per week speelt ze biljart, en wanneer ze speelt, is dat altijd om te winnen. Ook in 'Komen Eten' richt ze haar pijlen resoluut op de hoofdprijs. Toch maakt Greetje het zichzelf graag niet te moeilijk in de keuken. Ze serveert carpaccio als voorgerecht, en de dressing daarvoor haalt ze gewoon af in een restaurant. Alle details moeten kloppen voor Greetje, daarom besteedt ze bijzonder veel aandacht aan de properheid van haar glazen en haar bestek. Benny Bax van De Smaakpolitie zou trots zijn op haar, maar hebben haar 'Komen Eten'-gasten ook zoveel oog voor detail? En in tegenstelling tot Koen gisteren, klopt Greetje haar sabayon wel met de hand. Of dat ook een verschil in smaak betekent, ontdekken we samen.
'Komen Eten', van maandag tot donderdag om 20.10 uur op VT4.