Spanning stijgt in 'Mijn Pop-uprestaurant!' voor generale repetitie

maandag 30 maart 2015

Op nog enkele decoratiestukken en de laatste likjes verf na zijn de vijf units in Antwerpen, Aalst, Brussel, Hasselt en Oostende volledig getransformeerd tot echte pop-uprestaurants.

Dat is ook nodig, want in aflevering 5 van 'Mijn Pop-uprestaurant!' op dinsdag 31 maart staat de generale repetitie voor de deur. Het moment waarop zowel de zaal als de keuken volledig op punt moet staan.


Tijdens de testservice krijgen de duo’s, naast enkele vrienden en familieleden, ook één gastchef over de vloer. Een chef die gespecialiseerd is in hun concept. Zij zullen de generale repetitie uiterst kritisch volgen en evalueren. Voor Antwerpen en Aalst zijn dat respectievelijk Fatima Marzouki en groentenchef Frank Fol. In Brussel krijgen Miguel en Liselotte chef en expert in streetfood Tom Vandenberghe over de vloer. Sterrenchef Olivier de Vinck kreeg in 2011 de titel 'beste aspergerestaurant van de Benelux' en trekt dus richting Asparaguus in Hasselt. Vleeskok Peter Declercq proeft ten slotte van BUFF in Oostende.

In Brussel hebben Miguel en Liselotte al onmiddellijk pech. Chef Nicolas, die indruk maakte op de jury, stapt net voor de generale repetitie op. En dat terwijl Miguel echt ondersteuning nodig heeft. Hoe krijgt het duo deze tegenslag opgelost?

In Antwerpen loopt de generale repetitie behoorlijk vlot. Dat de gerechten van Mieke en Lieve niet toegelaten zijn in de meeste diëten wisten we al, maar blijkbaar is hun vlees toch wel iets té vettig. Kunnen de meisjes dit nog rechttrekken?

'Goed begonnen is half gewonnen’ is een spreekwoord dat voor Fee en Jonas wel lijkt te kloppen. Ze hebben de voorbije weken een haast feilloos parcours afgelegd. Hun paleo-concept slaat aan, nu maar hopen dat ‘hoogmoed niet voor de val komt.' Fee en Jonas proberen in Aalst alvast de hele stad voor zich te winnen en trekken de markt op met een paleo-campagne.

Juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Alex Callier hadden maar weinig positieve commentaar over voor de pop-up van Thomas en Alexia. Zij proberen zich te herpakken en vinden op het laatste moment dan toch een chef mét ervaring. De generale repetitie loopt echter niet van een leien dakje.

Ook Dries en Guus hopen op een stijgende lijn. De jury was hard, maar duidelijk voor hen. Ze doen er alles aan om zich te herpakken en zetten hun zoektocht naar de laatste personeelsleden verder. Als een mooie dame zich aanmeldt, is Guus helemaal van zijn melk. De lente is duidelijk in het land bij de Hasseltse boys. De generale repetitie dreigt echter niet vlekkeloos te verlopen, wanneer hun souschef niet komt opdagen. Bovendien willen Dries en Guus als enigen al à la carte gaan. Als dat maar goed afloopt…

'Mijn Pop-uprestaurant!', dinsdag 31 maart om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier
mijnpopup

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers