Soul kitchen pop-up Manil's sluit de deuren

donderdag 21 mei 2015

De kijker heeft beslist: Mieke en Lieve moeten onherroepelijk de deuren van Manil's sluiten. Voor de drie genomineerde pop-ups Brussel, Aalst en Antwerpen was het de voorbije dagen bang afwachten.

Sergio en Sepideh staken de handen uit de mouwen en kwamen de verschillende duo’s coachen. Daarnaast werd er volop promo gevoerd om zo veel mogelijk sms'en te verzamelen, maar het mocht niet baten voor de twee zussen. Op donderdagavond 21 mei draaiden zij hun allerlaatste service.


Manil's stond bekend voor zijn Soul Kitchen en liet Vlaanderen proeven van kruidige stoofpotjes en pikante sausjes in een warme en gastvrije omgeving. De zussen konden hun gasten en de kijker bekoren met hun charmes en hun origineel concept, maar de laatste dagen leken de laatste loodjes te zijn.

'We kijken echt met een zeer goed en positief gevoel terug op dit pop-up avontuur', vertellen Mieke & Lieve. 'We hebben enorm veel geleerd en het was niet altijd gemakkelijk: een restaurant runnen van a tot z, creatief koken en promo voeren. Maar het is een mooie herinnering waar we nog lang over kunnen vertellen. Ons team is een beetje familie geworden en we gaan hen enorm missen nu het afgelopen is. Nu eerst een beetje vakantie nemen en dan opnieuw plannen maken voor de toekomst!'

Manil's sluit op donderdagavond voor Mieke, Lieve en hun team, maar voor kijkend Vlaanderen blijft de pop-up nog heel even open. Vanaf dinsdag 26 mei om 18.00 uur kan er namelijk via een grote online veiling geboden worden op de inboedel van de pop-up. Heb je de voorbije weken spullen in het restaurant zien staan die ook in jouw interieur zouden passen? Wil je een blijvende herinnering aan de pittige Soul Kitchen van Lieve & Mieke overhouden? Of ben je op zoek naar het ultieme koopje? Ga dan vanaf dinsdagavond naar vtm.be, doe een bod op de verschillende items uit het restaurant en geef de inboedel uit Manil's een tweede leven.

De volgende weken zijn cruciaal voor de drie overblijvende duo’s. De finale komt nu wel heel dichtbij, op donderdag 4 juni kennen we de winnaar van 'Mijn Pop-uprestaurant!'. Benieuwd welk duo met 100.000 euro naar huis gaat. Zullen Dries en Guus van Asparaguus weldra voor de eerste keer promo moeten voeren of krijgen zij op dinsdag 26 mei de eerste finaleplaats van de jury toegekend? Zullen de Brusselse Ketjes voor een derde keer genomineerd zijn? En hoe hoog ligt de lat van Fee & Jonas in Origó?

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier
mijnpopup

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers