'Rond de Noordzee': Zeilen langs de Wadden

maandag 8 april 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Er is geen enkel ander land dat zo innig met de Noordzee verbonden is als Nederland. 55% van het land ligt er onder zeeniveau.

Eigenlijk ligt Nederland gewoon 'in' de Noordzee. In de voorlaatste aflevering van 'Rond de Noordzee' gaan Arnout Hauben en zijn vrienden aan boord van de Senta, een oude aak die speciaal ontworpen is om op de Waddenzee te varen. Ze trekken langs Ameland en Terschelling tot in Vlieland. De oude onafhankelijke spirit van de eilandbewoners blijkt nog altijd te leven. Als de wind strak staat dan wordt er gejut, en ze zijn er nog altijd fier op hun verleden als stoere walvisvaarders.


Met stormwind zeilt de Senta terug naar het vasteland. Daar ontmoet Arnout enkele vissers uit Urk. Dat eeuwenoude vissersdorp lag ooit op een eiland in de Noordzee. Maar sinds de bouw van de afsluitdijk, die Nederland moet beschermen tegen superstormen, is dat niet langer het geval. Toch blijven de Urkers koppig hun vissersbestaan leiden…

'Rond de Noordzee', dinsdag 9 april om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Holland-België' (foto: RTL 4 - © RTL 2020)

Een team uit Vlaanderen onder leiding van Niels Destadsbader gaat een verbale strijd aan met een Nederlands team, geleid door Ruben Nicolai. Hoeveel kennen Vlamingen van Nederlandse gewoontes, uitdrukkingen en producten? Vandaag spelen naast Niels Destadsbader ook Katja Retsin en Wesley Sonck.

'Holland - Belgi', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers