'Rond de Noordzee': Arnout Hauben trotseert de ruige Schotse kust

maandag 4 maart 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

In aflevering 4 van 'Rond de Noordzee' komen Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callensen aan in Schotland. Het is dankzij Schotland dat Vlaanderen ooit uitgroeide tot rijkste regio aan de Noordzee. Of beter: dankzij de Schotse schapen.

Bijna alle wol voor de Brugse lakenhandel kwam uit deze regio. En nog altijd blijken er meer schapen dan Schotten te zijn.


In Balmedie stoot Arnout op het gigantische golfterrein van de Amerikaans president Donald Trump. De lokale omwonenden lijken niet zo opgezet met de komst van mister Trump. De Schotse kust begint er een pak rotsachtiger en ruiger uit te zien. En ook het leven ìn de zee wordt exotischer. Vlakbij Inverness jagen dolfijnen op vette zalmen. Langs de North Coast 500 lift Arnout naar Keiss waar hij samen met enkele biologen op zoek gaat naar de indrukwekkende orka’s…

'Rond de Noordzee', dinsdag 5 maart om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers