'Peter Live' geeft de aftrap voor Music for Life

donderdag 16 december 2010

Vanaf zaterdag zitten Studio Brussel-presentatoren Sofie Lemaire, Tomas De Soete en Sam De Bruyn voltijds in het Glazen Huis in Antwerpen, maar hun laatste vrije avond brengen ze door in 'Peter Live', voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Peter for Life'.

Peter zorgt ervoor dat de drie met een stevige startcheque het huis ingaan, en wil vrijdag ook te weten komen hoe de acteurs van 'Thuis' en 'F.C. De Kampioenen' zingen, hoe Stromae zijn wereldhit Alors on danse componeerde en hoe schlagerbroer en –zus Christoff en Lindsay Kerstmis vieren.


In afwachting van hun opsluiting in het Glazen Huis nestelen Sofie Lemaire, Tomas De Soete en Sam De Bruyn van Studio Brussel zich vrijdag nog één avond in Peters zetel. Tijdens 'Peter for Life' zamelt Van de Veire, zelf ooit bewoner van het Glazen Huis, de eerste euro’s in voor aidsweeskinderen. Een sms naar 4342 met boodschap 'music' kost 1 euro, en die euro gaat integraal naar Music for Life. En voor wat hoort wat, want als 'Peter for Life' voor het einde van de aflevering 25.000 euro verzamelt met de sms-actie, schrijft het programma geschiedenis met een unieke muzikale slotact met de acteurs van 'Thuis' en 'F.C. De Kampioenen'. Onder meer Marijn Devalck, Loes Van den Heuvel, Niels Destadsbader, Annick Segal, Clara Cleymans, Geert Hunaerts en Jeroen Lenaerts zetten in dat geval hun beste beentje voor.

Music for Life-lied in primeur op televisie
Het was een jaar stil rond singer-songwriter Milow, maar nu komt de getalenteerde Leuvenaar boven water met het Music for Life-lied van dit jaar. Het is meteen een voorsmaakje van zijn nieuwe album. Milow brengt Never gonna stop in 'Peter for Life' voor het eerst live op televisie.

Kanshebbers voor de MIA's
Speciaal voor de gelegenheid slaan ook twee Belgische topartiesten de handen in elkaar: Piet Goddaer alias Ozark Henry brengt een exclusief duet met Trixie Whitley, de Belgische-Amerikaanse zangeres die onlangs een nominatie in de wacht sleepte voor de MIA’s. Samen brengen ze een song van Nina Simone.

En ook Stromae, die andere grote kanshebber voor de MIA's, is te gast. De Brusselaar scoorde deze zomer een wereldhit met 'Alors on Danse', demonstreert in 'Peter Live' hoe die hit tot stand kwam en vertelt hoe het voelt om op korte tijd de wereld aan zijn voeten te hebben.

Verrassende joptredens
Wie alvast heel Vlaanderen aan de voeten hebben, zijn Christoff en Lindsay. Christoff en Lindsay zijn enorm bekommerd om het lot van de aidsweeskinderen. Zij vrolijken vrijdag de koude avond op met een verrassende kerstmedley.

En ook Laura Omloop, winnares van Junior Eurosong 2009, toont zich van haar meest verrassende kant. Het grote publiek kent haar vooral van haar vrolijke jodelliedje, maar ze zingt in 'Peter for Life' het breekbare Ik mis je zo papa, en steekt zo weeskinderen van onder de hele wereld een hart onder de riem.

Music for Life-acties
'Peter for Life' kondigt ook de grootste acties van Music for Life aan. Zo komt Siska Schoeters haar collega's een hart onder de riem steken met haar decibelmeter. Voor elke decibel applaus die vrijdag in 'Peter for Life' klinkt – en dat zijn er veel – stort ING 1 euro.

Sabine Hagedoren laat zich voor Comedy For Life klaarstomen tot stand-upcomedian. Zij brengt vrijdag de eerste beelden mee van haar meest humoristische zelve. Ten slotte krijgt het Glazen Huis een warm muzikaal welkom van tal van bekende Antwerpenaren, zoals Helmut Lotti, Els De Schepper, Axl Peleman, Véronique De Kock, en Andrea Croonenberghs.

'Peter Live', vrijdag 17 december om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Mills en Santana krijgen een bijzonder riskante missie voorgeschoteld: ze moeten in Noord-Korea een Isralische wetenschapper bevrijden die al 29 jaar gevangen wordt gehouden. Kilroy wordt door een verzoek van Hart voor een moreel dilemma geplaatst.

'Taken', om 23.20 uur op VTM 4.

Dossiers