Ontknoping in de Jupiler Pro League en de Bundesliga op Play Sports

donderdag 16 mei 2019

Kan KRC Genk orde op zaken stellen na het verlies op Club Brugge? Of kunnen de troepen van Belhocine na een matige 5 op 24 weerstand bieden tegen de Limburgers? Club Brugge heeft vertrouwen geput uit de overwinning tegen de leider en heeft zijn titelambities nieuw leven ingeblazen.

Standard was in Jan Breydel niet opgewassen tegen het sterke Club en ging met 4-0 de boot in. Kunnen de Rouches deze keer wel standhouden? KAA Gent kon in deze play-offs nog maar één keer winnen en staat laatste in play-off 1 met slechts 4 punten uit 8 wedstrijden. Antwerp daarentegen is bezig aan een sterk seizoen en won de vorige confrontatie in de Ghelamco Arena met 1-2. Kunnen de Buffalo’s deze play-offs toch nog opvrolijken door te winnen op de Bosuil?


In play-off 2 is de strijd in groep B gestreden, maar in groep A blijft het spannend tot het laatste moment. De kloof tussen Charleroi en STVV telt nog maar 3 punten. Als Charleroi wint op het veld van Westerlo, is het zo goed als zeker van winst in groep A. Sint-Truiden trekt naar de kust en moet winnen als het nog kans wil maken op Europees voetbal.

In Duitsland valt zaterdag de beslissing in de strijd om de titel. Bayern ontvangt thuis het sterke Frankfurt en heeft genoeg aan één punt. Dortmund, aan de andere kant, trekt naar Mönchengladbach. Wordt der Rekordmeister voor de 29ste keer kampioen in Duitsland of kunnen de troepen van Lucien Favre toch nog verrassen?

In het hockey nemen zowel de Red Lions als de Red Panthers het op tegen Groot-Brittannië in de Pro Hockey League. Kunnen onze nationale elftallen overtuigen in hun eerste wedstrijd na het einde van de vaderlandse competitie?

Wie volgt Rafael Nadal op als winnaar van het ATP-toernooi in Rome? Volg vanop de eerste rij wie op het einde de trofee in de lucht steekt op de Italiaanse gravel.

In Portugal is het weer tijd voor een nieuwe ronde van de MXGP. Kijk zondag vanaf 15u mee wie Jeffrey Herlings opvolgt als winnaar op het Crossdromo Internacional de Águeda!

Tot slot ontvangt Eric Goens deze week Hugo Broos in de kantine voor een babbel over zijn rijkgevulde carrière op en naast het veld.

Voor meer info: ga naar playsports.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers