Nieuwe reeks 'Europa werkt' vrijdag op RTV

dinsdag 23 september 2008

Op vrijdag 26 september om 18.30u start op de regionale televisiezender RTV een nieuwe reeks over de inspanningen van Europa in de provincie Antwerpen. Het programma heet "Europa werkt" en toont hoe Europa werkt in de Kempen en de rest van de provincie Antwerpen.

De p

rovincie Antwerpen wil met deze reeks tonen hoe het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ertoe bijdraagt sociaal-economische projecten te realiseren in de provincie. De projecten hebben telkens een economische impact, en tevens is er steeds oog voor de bescherming en verbetering van het leefmilieu. Op die manier creŽert Europa meer jobs, helpt zij mee met de economische vooruitgang van onze regio en leert zij ons duurzamer te leven.  

Anneleen Liťgeois - bekend van Donna en vtm - neemt de kijker in 7 thematische afleveringen mee op een toer door de Antwerpse Kempen en ze laat zien hoe deze projecten werken en wat de positieve effecten ervan zijn voor de betrokkenen en de rest van de regio.
 
Ludo Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking, hoopt met deze nieuwe reeks afleveringen weer meer bekendheid te geven aan de werking van Europa binnen de provincie en haar Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling. Tegelijkertijd hoopt hij dat de uitzendingen een stimulans zijn om nieuwe ideeŽn te ontwikkelen en nieuwe projecten bij de provincie in te dienen. 
 
'Europa werkt': elke vrijdag vanaf 26 september om 18.30 uur op RTV (herhaling van de uitzending tot 9u 's morgens).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Huizenjagers Vakantiehuizen' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Makelaars Alexander, Nathalie en Jhonny zoeken een tweede verblijf voor ťchte carnavalisten uit Aalst. Ze willen tussen Nieuwpoort en Koksijde af en toe kunnen ontsnappen aan hun drukke levens. Het liefst van al willen ze een penthouse of een appartement op de bovenste verdieping. Maar het allerbelangrijkste is een zonovergoten, groot terras waar ze met vrienden en familie kunnen genieten van een glaasje. Jhonny kleurt wel erg buiten de lijntjes, met een superdeluxe woonboot. Budget: 450.000 euro.

'Huizenjagers Vakantiehuizen', om 20.30 uur op VIER.

Dossiers