Nieuwe reeks 'Europa werkt' vrijdag op RTV

dinsdag 23 september 2008

Op vrijdag 26 september om 18.30u start op de regionale televisiezender RTV een nieuwe reeks over de inspanningen van Europa in de provincie Antwerpen. Het programma heet "Europa werkt" en toont hoe Europa werkt in de Kempen en de rest van de provincie Antwerpen.

De p

rovincie Antwerpen wil met deze reeks tonen hoe het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ertoe bijdraagt sociaal-economische projecten te realiseren in de provincie. De projecten hebben telkens een economische impact, en tevens is er steeds oog voor de bescherming en verbetering van het leefmilieu. Op die manier creŽert Europa meer jobs, helpt zij mee met de economische vooruitgang van onze regio en leert zij ons duurzamer te leven.  

Anneleen Liťgeois - bekend van Donna en vtm - neemt de kijker in 7 thematische afleveringen mee op een toer door de Antwerpse Kempen en ze laat zien hoe deze projecten werken en wat de positieve effecten ervan zijn voor de betrokkenen en de rest van de regio.
 
Ludo Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking, hoopt met deze nieuwe reeks afleveringen weer meer bekendheid te geven aan de werking van Europa binnen de provincie en haar Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling. Tegelijkertijd hoopt hij dat de uitzendingen een stimulans zijn om nieuwe ideeŽn te ontwikkelen en nieuwe projecten bij de provincie in te dienen. 
 
'Europa werkt': elke vrijdag vanaf 26 september om 18.30 uur op RTV (herhaling van de uitzending tot 9u 's morgens).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kan Iedereen Nog Volgen?' (foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Deze zomer herhaalt VTM afleveringen van enkele (komische) succesprogramma's. En deze week is 'Kan Iedereen Nog Volgen?' aan de beurt. In deze aflevering reizen panelleden Sven De Ridder, Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans en Bart Cannaerts samen met Lieven Scheire naar waar geen mens ooit is geweest: de toekomst.

'Kan Iedereen Nog Volgen?', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers