Nieuwe reeks 'Europa werkt' vrijdag op RTV

dinsdag 23 september 2008

Op vrijdag 26 september om 18.30u start op de regionale televisiezender RTV een nieuwe reeks over de inspanningen van Europa in de provincie Antwerpen. Het programma heet "Europa werkt" en toont hoe Europa werkt in de Kempen en de rest van de provincie Antwerpen.

De p

rovincie Antwerpen wil met deze reeks tonen hoe het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ertoe bijdraagt sociaal-economische projecten te realiseren in de provincie. De projecten hebben telkens een economische impact, en tevens is er steeds oog voor de bescherming en verbetering van het leefmilieu. Op die manier creëert Europa meer jobs, helpt zij mee met de economische vooruitgang van onze regio en leert zij ons duurzamer te leven.  

Anneleen Liégeois - bekend van Donna en vtm - neemt de kijker in 7 thematische afleveringen mee op een toer door de Antwerpse Kempen en ze laat zien hoe deze projecten werken en wat de positieve effecten ervan zijn voor de betrokkenen en de rest van de regio.
 
Ludo Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking, hoopt met deze nieuwe reeks afleveringen weer meer bekendheid te geven aan de werking van Europa binnen de provincie en haar Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling. Tegelijkertijd hoopt hij dat de uitzendingen een stimulans zijn om nieuwe ideeën te ontwikkelen en nieuwe projecten bij de provincie in te dienen. 
 
'Europa werkt': elke vrijdag vanaf 26 september om 18.30 uur op RTV (herhaling van de uitzending tot 9u 's morgens).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers