Nieuw seizoen 'Over Eten' op En

dinsdag 30 oktober 2018
Foto: Eén - © VRT/Koen Bauters 2018

Moeten we morgen met z'n allen veganistisch gaan leven? Wat kunnen we doen aan de gigantische berg voedsel die we wereldwijd verspillen? Waarom eten we meer avocado's dan boerenkool? Moeten we nog calorien tellen? En wat zit er nu echt in een frikandel?

Deze en andere vragen komen aan bod in het derde seizoen van 'Over Eten'. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss bijten zich vast in opmerkelijke en verrassende voedingsverhalen. Nieuw dit seizoen is dat Kobe en Danira elke aflevering rond een bepaald thema werken: veganisme, voedselverspilling, calorieën, de Belgische friet… Ze nodigen tal van boeiende sprekers en specialisten uit om dieper in te gaan op de verhalen. En dat doen ze op een nieuwe locatie: Pakt in Antwerpen.


Dromen over éclairs
En er is meer. Elke week gaan Kobe en Danira ook op stap met een bekende Vlaming met een herkenbaar of net heel bijzonder eetverhaal. Ze ontdekken bijvoorbeeld dat veldrijder Mathieu van der Poel een wedstrijddag wel eens afsluit in de frituur, dat actrice Nora Gharib de dag het liefst begint met een hamburger, dat zanger Christoff droomt over éclairs en Jacques Vermeire nooit fruit eet.

Voedingsmythes en de weg van ons eten
In elke aflevering houden ze ook een mythe over voeding tegen het licht. Wie laat op de avond eet, wordt sneller dik. Van spinazie word je sterk. En schimmel op voeding mag je gewoon wegsnijden. Zijn het mythes of schuilt er toch waarheid in? Professor Tara Grauwet van de KU Leuven legt uit hoe het zit.

Kobe en Danira reizen ook rond met een nieuwe quiztafel, om de Vlaming een interessante vraag over voeding voor te leggen. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ in Antwerpen, formuleert de antwoorden en geeft duiding.

Hoe onze voeding op ons bord terecht komt, krijgt de kijker opnieuw te zien in de populaire rubriek 'De weg van'. 'Over Eten' volgt de weg van een ingrediënt tot het eindproduct, maar dan andersom: van bord tot veld. Kortom, boeiende weetjes en relevante verhalen over wat u op uw bord legt of in uw glas giet.

'Over Eten', vanaf 31 oktober elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australi, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers