'Mijn Restaurant!': Wie is geen échte kok?

maandag 9 maart 2009

Ook de tweede aflevering van 'Mijn Restaurant!', die op donderdag 5 maart werd uitgezonden, kon op een ruime belangstelling rekenen in de huiskamer. Gemiddeld 802.748 Vlamingen –marktaandeel van 41 % (VVA 18-54)- leefden mee met de duo's, die hun mission statement moesten toelichten én hun culinaire handtekening moesten serveren aan de jury.

D


e jongste deelnemers, Claudio en Gaëlle, brachten het er tijdens de conceptendag het beste vanaf. Zij werden door Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins beloond met 25.000 euro extra budget en met een vormgever van Design Vlaanderen die hen zal helpen met de inrichting van hun zaak. Chris en Wendy kregen 15.000 euro extra budget, Ann en Tom 7.000 euro en Rebakka en Deborah 3.000 euro. De omslag van Ben en Dominique was leeg, wat betekent dat ze de volgende weken meer dan ooit zullen moeten bewijzen wat ze in huis hebben.

In de derde aflevering van 'Mijn Restaurant!' hebben de duo's in de Ardennen afspraak met Peter Goossens voor een eerste grote culinaire test. Dit jaar wil het opperjurylid geen would be- of salonkoks in de keukens van de restaurants. Daarom wil hij zo snel mogelijk het kaf van het koren scheiden.
Peter wacht de duo's op in een oud klooster vlakbij Dinant, in een streek die gastronomen niet voor niets Les Vallées des Saveurs noemen, de Valleien van Smaak en Geur. Peter onderwerpt de koppels aan een keiharde test die twee dagen duurt. Zo moeten ze elk een viergangen menu bereiden en in iedere gang een streekproduct verwerken.
De inzet is hoog. Wie faalt zal van Peter niet in zijn eigen restaurant-keuken mogen staan … Laat er geen twijfel over bestaan dat dat de grootste nachtmerrie is die een ambitieuze kok zich kan inbeelden!

'Mijn Restaurant!', dinsdag 10 maart om 21.25 uur op vtm.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lisa' - telenovelle (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Het verlegen meisje Lisa droomt van een job in een marketingbureau. Wanneer Jonas, de jongste zoon van de eigenaars van het marketingbureau 't Brouwhuis', uit Amerika terugkeert, wordt Lisa niet enkel smoorverliefd op hem, maar groeit ook haar hoop eindelijk aan het werk te kunnen bij dat bedrijf. Maar dit is buiten haar halfzus Katja gerekend. Die steelt het portfolio van Lisa en haalt op die manier zelf de job binnen.

'Lisa', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers