'Mijn Restaurant!'-jury wil een duidelijke mission statement

woensdag 3 maart 2010

Op dinsdag 2 maart 2010 serveerde Rani De Coninck de startaflevering van het 3de seizoen van 'Mijn Restaurant!'. De uitzending kon op een ruime belangstelling rekenen in de huiskamer. Gemiddeld 887.481 Vlamingen –met op het piekmoment meer dan 1 miljoen kijkers- lieten zich 'Mijn Restaurant!' smaken, goed voor een marktaandeel van 35,3% (VVA 18-54). Donderdag staat alweer een nieuwe aflevering op het menu!

Op donderdag 4 maart 2010 wordt de 2de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’ uitgezonden. De vijf duo’s hebben al een signature dish bereid voor 30 genodigden en hebben de sleutel van hun pand ontvangen. Maar lang kunnen ze van hun pand niet van genieten, want er is veel werk aan de winkel.


Dit seizoen ligt er extra nadruk op het zakelijke aspect van het runnen van een restaurant. Een bloeiend restaurant begint met een duidelijk mission statement: een omschrijving van waar elk duo met zijn zaak naartoe wil. De jury wil bovendien een naam horen, weten wat de plannen met het interieur zijn en ook al een eerste menukaart inkijken. Maar dat is niet alles. Tijdens de eerste opdracht heeft de jury niet geproefd van de culinaire handtekeningen. Daar willen Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins verandering in brengen en ze willen ook een aperitief en een dessert proeven. De inzet is 50.000 euro.

De deelnemers schieten in actie en al snel worden de verschillen duidelijk. Er zijn er die duidelijk al goed hebben nagedacht over hun restaurant, die zelfs al een naam hebben. Maar er zijn er ook andere. Duo's die overvallen worden door de vraag en maar net de deadline halen.

Een dag later verzamelen de deelnemers in het kasteel van Moerkerke. In de keuken krijgen ze nog even de tijd om hun aperitief en dessert voor te bereiden. En dan moet elk duo voor de jury verschijnen en hun drankje en hapje serveren. Daarna krijgen ze 1 minuut om hun mission statement voor te stellen, om hun toekomstige restaurant als het ware te verkopen. En dat gaat bij het ene duo al overtuigender dan bij het andere.

Feit is dat Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins alle mission statements grondig hebben doorgelicht. Ze stellen vragen en geven hun commentaren. Soms lovend, vaak hard. Intussen kunnen de andere duo's alles volgen in een wachtkamer. Wanneer iedereen voor de jury is verschenen, worden de duo’s opnieuw verzameld en wordt de 50.000 euro verdeeld op basis van hun prestaties.

En dan kunnen de duo’s naar hun pand terugkeren. Maar niet zonder een paar mededelingen en boodschappen.

'Mijn Restaurant!', donderdag 4 maart om 20.40 uur op vtm.

Welk duo kwam het sympathiekst over? Stem nu in onze nieuwe poll!

Herbekijk de eerste aflevering!

DOSSIER: Mijn Restaurant! 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers