'Mijn Restaurant!': de eerste vrijstelling

Afgelopen dinsdag –20 april 2010- is de directeur van de culinaire gids Gault-Millau gaan eten in de vijf restaurants om ze te beoordelen op keuken, bediening en sfeer. De 15de aflevering van 'Mijn Restaurant!' werd bekeken door gemiddeld 886.849 kijkers – met een piek van 978.530- en had een marktaandeel van 40,7% (VVA 18-54).
Vorige keer voerden de duo’s campagne om de vrijstelling van nominatie binnen te halen. Het restaurant dat die vrijstelling binnenhaalt, is beschermd tegen een nominatie door de volgende recensenten en blijft sowieso open tot 18 mei 2010.
Elk restaurant kreeg vorige keer het bezoek van Paul Gelders van de culinaire gids Gault Millau. Hij beoordeelde alle restaurants en gaf op die manier stemadvies aan de kijker om hem te helpen bij zijn keuze. Maar omdat de mening van een man als Paul Gelders veel waarde heeft, krijgen alle duo’s nog eens alle commentaren op een rijtje. En die komen bij sommige restaurants hard aan...
In ieder geval is het duidelijk dat voor zowel de zaalverantwoordelijken als voor Paul Gelders twee restaurants onderaan de rangschikking bengelen en nog de grootste groeimarge hebben: Aalst en Mechelen. Daarom komt in die restaurants de jury langs om de duo’s te coachen waar nodig. Peter Goossens duikt overal in de keuken en Dirk De Prins en Christel Cabanier nemen de zaal onder handen.
En dan maken alle duo’s zich op voor de grote bekendmaking. Ze krijgen te horen wie de vrijstelling wint en zich dus voorlopig geen zorgen moet maken. Want de volgende dag mogen alle restaurants zich al verwachten aan nieuwe recensenten...
'Mijn Restaurant!', donderdag 22 april om 20.45 uur op vtm.