'Mijn Restaurant': David en Lins jagen op holebi-fans

woensdag 14 mei 2008

De buitenlandse fijnproevers hebben bij hun kwotering hun stemmen netjes verdeeld tussen genomineerden Matizze en Exquisa. Het bezoek heeft alvast wél gezorgd voor flink wat extra zenuwen bij de genomineerde duo's. En... er zal opnieuw een beoordeling volgen, maar deze keer onaangekondigd.

L


ibellekoks Ilse D' hooge en Tim Teck bezoeken de restaurants al voor de tweede keer. Ook zij zullen de kijker een stemadvies geven. En dat zal deze keer ook gebaseerd zijn op de evolutie die de restaurants hebben doorgemaakt.

Maar er is nog een manier waarop de genomineerden stemmen kunnen winnen: ze moeten een provinciebanket organiseren. Ze moeten één dag streekgerechten koken met lokale producten, én ze moeten zorgen voor een authentieke Limburgse of Antwerpse sfeer en menukaart. En natuurlijk mogen ook de lokale prominenten niet ontbreken. Door hun provincie 'uit te dragen' kunnen Matizze en Exquisa de stemmen én de harten van hun eigen provincie en, misschien, van heel Vlaanderen winnen.

De campagne van de genomineerden draait intussen nog altijd op volle toeren. In Antwerpen betekent dat onder meer: een cava- en oesterbar openhouden op de Groenplaats, een interview op de radio geven en een springkasteel installeren op de Meir. In Hasselt houden Yanaïka en Stephanie woord: sous-chef Filip wordt voor één nacht geveild aan de meest smsende vrouw. En wanneer het duo uit Limburg te horen krijgt dat Lins gaat flyeren op een holebi-fuif, zijn ze er als de kippen bij om een tegenoffensief te starten.

En dan is het tijd voor het ultieme debat. Yanaïka en Stephanie en David en Lins worden voor een laatste keer met elkaar geconfronteerd. Ze moeten uitleggen waarom ze elkaars restaurant minder goed vinden dan hun eigen zaak en dus zouden sluiten. En ze moeten ook nog een emotionele oproep doen om hun eigen restaurant open te houden...

'Mijn Restaurant', donderdag 15 mei om 21.45 uur op vtm.

Wie speelt samen met Leuven de grote finale? Antwerpen of Hasselt?
Stem NU
in de TV-Visie Poll

Jouw mening over de finale van 'Mijn Restaurant', bezoek het TV-Visie Forum

 

DOSSIER: Mijn Restaurant

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geïnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de première van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creëerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers