'Mijn Pop-uprestaurant!'-duo's krijgen masterclass van Marc Coucke

woensdag 6 mei 2015

Terwijl de duo's uit 'Mijn Pop-uprestaurant!' nog volop werken aan de opmerkingen die ze kregen van de topgeranten, krijgen ze op alweer belangrijk volk over de vloer. Marc Coucke komt langs in elke pop-up om de kandidaten te helpen en te coachen.

Met zijn masterclass wil Marc Coucke hen leren hoe ze het maximum uit hun pop-up kunnen halen en de waarde van hun 'merk' bepalen.

In Manil’s is Marc meteen enthousiast over het concept van Lieve & Mieke. Hij ergert zich alleen aan de ellenlange uiteenzetting van de begrippen ‘soulfood’ en ‘comfortfood’. Alle overbodige uitleg achterwege laten, is dan ook zijn duidelijke boodschap naar de meisjes toe. Het hele team krijgt ondertussen een stevige boost dankzij de komst van Ghina, die af en toe samen met Mieke in de keuken zal staan. Maar houdt de positieve vibe ook aan als Mieke er tijdens de avondservice opnieuw alleen voorstaat?

Tijdens zijn bezoek aan Origó in Aalst vindt Marc vooral dat Jonas en Fee meer aandacht moeten hebben voor de ‘Vlaamse bourgondiër’. Hij stelt voor om meer rekening te houden met de mensen die niet enkel naar hun pop-up komen omdat het gezond is, maar die in de eerste plaats komen om te genieten van lekker eten. Jonas en Fee zijn het hier echter niet mee eens…

Miguel en Liselotte krijgen dan weer de raad om hun 4- en 5-gangenmenu overboord te gooien. Die passen volgens Marc niet in het streetfood-concept. KET! kiest naar zijn mening beter voor meer tapas en verschillende gerechten à la carte. ‘Verandering’ is één van de stokpaardjes van chef Miguel, dus hij heeft absoluut oren naar de tips van Marc.

In Hasselt is Marc Coucke onmiddellijk fan van Asparaguus. Hij is gecharmeerd door de authenticiteit die de pop-up uitademt in het interieur en de gerechten. Marc heeft enorm veel vertrouwen in Dries & Guus en had dit hoge niveau niet verwacht op zo’n korte periode. Bij Guus begint de vermoeidheid ondertussen wel toe te slaan. Hij sukkelt met een abces op zijn tanden, wat het werk in de keuken er niet makkelijker op maakt. De jongens krijgen ook nog eens de Nederlandse sterrenchef Hans Van Wolde op bezoek, de vorige werkgever van souschef Menno. Al heeft Guus vooral oog voor die andere belangrijke klant in de zaak: zijn mama.


'Mijn Pop-uprestaurant!', donderdag 7 mei om 20.35 uur op VTM.
 

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers