'Mijn Pop-uprestaurant!'-duo's krijgen masterclass van Marc Coucke

woensdag 6 mei 2015

Terwijl de duo's uit 'Mijn Pop-uprestaurant!' nog volop werken aan de opmerkingen die ze kregen van de topgeranten, krijgen ze op alweer belangrijk volk over de vloer. Marc Coucke komt langs in elke pop-up om de kandidaten te helpen en te coachen.

Met zijn masterclass wil Marc Coucke hen leren hoe ze het maximum uit hun pop-up kunnen halen en de waarde van hun 'merk' bepalen.

In Manil’s is Marc meteen enthousiast over het concept van Lieve & Mieke. Hij ergert zich alleen aan de ellenlange uiteenzetting van de begrippen ‘soulfood’ en ‘comfortfood’. Alle overbodige uitleg achterwege laten, is dan ook zijn duidelijke boodschap naar de meisjes toe. Het hele team krijgt ondertussen een stevige boost dankzij de komst van Ghina, die af en toe samen met Mieke in de keuken zal staan. Maar houdt de positieve vibe ook aan als Mieke er tijdens de avondservice opnieuw alleen voorstaat?

Tijdens zijn bezoek aan Origó in Aalst vindt Marc vooral dat Jonas en Fee meer aandacht moeten hebben voor de ‘Vlaamse bourgondiër’. Hij stelt voor om meer rekening te houden met de mensen die niet enkel naar hun pop-up komen omdat het gezond is, maar die in de eerste plaats komen om te genieten van lekker eten. Jonas en Fee zijn het hier echter niet mee eens…

Miguel en Liselotte krijgen dan weer de raad om hun 4- en 5-gangenmenu overboord te gooien. Die passen volgens Marc niet in het streetfood-concept. KET! kiest naar zijn mening beter voor meer tapas en verschillende gerechten à la carte. ‘Verandering’ is één van de stokpaardjes van chef Miguel, dus hij heeft absoluut oren naar de tips van Marc.

In Hasselt is Marc Coucke onmiddellijk fan van Asparaguus. Hij is gecharmeerd door de authenticiteit die de pop-up uitademt in het interieur en de gerechten. Marc heeft enorm veel vertrouwen in Dries & Guus en had dit hoge niveau niet verwacht op zo’n korte periode. Bij Guus begint de vermoeidheid ondertussen wel toe te slaan. Hij sukkelt met een abces op zijn tanden, wat het werk in de keuken er niet makkelijker op maakt. De jongens krijgen ook nog eens de Nederlandse sterrenchef Hans Van Wolde op bezoek, de vorige werkgever van souschef Menno. Al heeft Guus vooral oog voor die andere belangrijke klant in de zaak: zijn mama.


'Mijn Pop-uprestaurant!', donderdag 7 mei om 20.35 uur op VTM.
 


DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:50
    De zevende dag
    08:00
    De Raad van Soekie
  • 00:40
    Nachtlus
    06:00
    Radio 2 op VRT Canvas: sta op met Radio 2
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Annabet zapt terug
  • 16:25
    Verschoten & zoon
    13:35
    Familie
  • 03:10
    Geen uitzending
    10:00
    My Kitchen Rules
  • 00:50
    Geen uitzending
    14:25
    The Goldbergs
  • 00:25
    Geen uitzending
    07:00
    Willy
  • 01:40
    Geen uitzending
    11:05
    Sturm der Liebe
  • 01:20
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 11:45
    Achter de schermen
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:25
    NCIS: Los Angeles
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Two and a Half Men
  • 01:45
    Say Yes to the Dress: Atlanta
    08:00
    Property Brothers
  • 05:00
    Geen uitzending
    13:35
    Cold Case Files: The Rifkin Murders
  • 00:44
    Z-Mediation
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 05:18
    De kunstenaar
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:30
    Snel, Makkelijk & Lekker
    08:30
    Lekker Messy
  • 04:40
    Midsomer Murders
    07:05
    Rosemary and Thyme
  • 01:30
    Below Deck Sailing Yacht
    13:55
    Hudson & Rex
  • 14:00
    NOS het vragenuurtje
    08:00
    NOS Journaal
  • 14:15
    Volle Zalen
    08:00
    Noord-Zuid-Oost-West
  • 01:25
    NOS Studio Sport
    08:00
    Beestenbrigade bingo