Maandag in 'Wereldrecord': Marco Pantani

zondag 16 februari 2020
Foto: Canvas - © VRT / Woestijnvis 2020

Alpe d'Huez, 1995. Het Italiaanse klimfenomeen Marco Pantani fietst in een recordtijd naar de top van de meest legendarische wielerberg in de Franse Alpen.

In de Belgische Ardennen neemt Maarten deel aan de testen van Cycling Vlaanderen, die op zoek gaan naar de grootste klimtalenten van ons land. Professor Bert Blocken nodigt Maarten uit in zijn windtunnel in Eindhoven om te wijzen op het verschil tussen samen of alleen naar boven fietsen. In een hogedrukkamer van de KULeuven ondervindt Maarten zelf hoe adembenemend fietsen in het hooggebergte kan zijn.


Met de medewerking van profrenner Serge Pauwels, professor Peter Hespel (KULeuven), trainingscoördinator Erwin Koninckx (KULeuven, Cycling Vlaanderen) en professor Bert Blocken (TU Eindhoven en KULeuven).

'Wereldrecord', maandag 17 februari om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Het interventieteam wordt in bijstand gevraagd door een ambulance; een dronken man is gevallen en verzet zich bij de verzorging. Bij aankomst ziet het interventieteam dat de man niet alleen is. Het wijkteam gaat op bezoek bij een vrouw die het niet makkelijk heeft. Ze weigert hulp en het wijkteam probeert haar te overtuigen dat het zo niet langer kan. In de telecommandokamer merken ze een gevecht op; een tiental mannen gaat elkaar te lijf. Het snelle responsteam en verschillende interventieteams worden ter plaatse gestuurd. In het wijkkantoor komt een angstige man binnengewandeld; hij heeft informatie over een crystal methlab.

'Politie 24/7', om 20.45 uur op En.

Dossiers