Maak het deze Kerst gezellig met BBC First

zondag 1 december 2019
Foto: BBC First - ©BBC/LEWIS PR 2019

BBC First, de best bekeken buitenlandse zender in de Benelux, start de countdown naar Kerstmis met de première 'Gold Digger', een emotioneel en karaktergedreven thriller.

'Gold Digger' vertelt het verhaal van een welgestelde vrouw die verliefd wordt op een veel jongere man en het effect dat deze relatie heeft op haar reeds beschadigde familie. Dit 6-delig hedendaags drama, geschreven door Marnie Dickens ('Thirteen') en geproduceerd door Tim Bradley ('Unforgotten', 'Death in Paradise'), heeft een fantastische cast die geleid wordt doorde Emmy-winnende actrice Julia Ormond ('Sabrina', 'Legends of The Fall'), vergezeld door Ben Barnes ('The Chronicles of Narnia', 'Westworld') en Alex Jennings ('Unforgotten', 'The Crown').


Fans van 'Call the Midwife' zullen blij zijn om te horen dat de lang verwachte kerstspecial van de serie in december te zien zal zijn op BBC First. Moeder-overste Mildred neemt haar team mee naar het afgelegen maar toch idyllische Schotland, waar inwoners duidelijk nood hebben aan verpleegsters en vroedvrouwen. Met beperkte toegang tot water en elektriciteit moeten ze patiënten helpen in grauwe omstandigheden. Zullen ze op tijd terugraken in Poplar om Kerstmis te vieren?

Verder kunnen fans van een spannend misdaaddrama uitkijken naar 'Dalziel and Pascoe', waarvan BBC First in december seizoenen 7 en 8 zal uitzenden. Warren Clarke keert terug als Detective Superintendent Andrew Dalziel, samen met zijn tegenpool Detective Peter Pascoe, om criminelen op te pakken via hun tegenstrijdige politiemethodes. Deze adaptatie van de award winnende romans van Reginald Hill heeft al miljoenen harten veroverd en zal dit verder blijven doen in december.

Om het 20e seizoen van 'Midsomer Murders' te vieren, kunnen fans nog tot 10 november stemmen op hun favoriete bizarre moordscène uit 20 voorgeselecteerde afleveringen op de website van BBC First. Vanaf dinsdag 3 december start BBC First de countdown naar de favoriete 'Midsomer Murders'-aflevering, waarna alle 20 afleveringen in volgorde van populariteit uitgezonden zullen worden. Op 27 december 2019 ontdekken we uiteindelijk welke 'Midsomer Murder' als meest populaire uit de bus komt.

'Gold Digger' gaat in première op BBC First op maandag 2 december 2019 om 21.00 uur
'Gold Digger' vertelt het verhaal van Julia Day (Julia Ormond; 'Sabrina', 'Legends of The Fall'), een welgestelde vrouw van 60 jaar die verliefd wordt op Benjamin Golding (Ben Barnes; 'The Chronicles of Narnia', 'Westworld'), een veel jongere man met een geheimzinnig verleden. Terwijl het drama zich uiteenzet, test hun onconventionele relatie de banden van Julia’s reeds beschadigde familie. Wanneer verwoestende geheimen uit het verleden aan het licht komen, wordt de kloof tussen beide generaties alleen maar groter. Heeft Julia eindelijk haar geluk gevonden? Of is Benjamin echt de gold digger die die haar familie denkt dat hij is?

'Call the Midwife Christmas Special' wordt uitgezonden in december op BBC First
De kerstspecial van dit jaar leidt het team naar de Buiten-Hebriden. Moeder-overste Mildred neemt haar team mee naar het afgelegen maar toch idyllische Schotland, waar inwoners duidelijk nood hebben aan verpleegsters en vroedvrouwen. Met beperkte toegang tot water en elektriciteit, moeten ze patiënten helpen in grauwe omstandigheden. Komen ze op tijd terug in Poplar om Kerstmis te vieren?

'Dalziel and Pascoe' seizoenen 7 en 8 zijn vanaf 2 december te zien op BBC First van maandag tot vrijdag om 19.30 uur
Wanneer Peter Pascoe thuis is om getuige te zijn op het huwelijk van zijn beste vriend, bevindt hij zich plots middenin een moordonderzoek aangezien een gast van het koppel (en bovendien minnaar van de bruid) dood teruggevonden wordt. Omdat Peter ook een verdachte is in dit onderzoek, raadt Dalziel zijn partner aan om afstand te houden van de zaak. Wanneer nog twee andere moorden aan het licht komen, kan hij toch alle hulp gebruiken.

Warren Clark en Colin Buchanan keren terug naar hun geliefde rollen Dalziel en Pascoe. Maar winnen ze met hun controversiële politiemethodes ook deze seizoenen weer van de misdadigers?

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In december kan je volgende series blijven volgen:

- 'World On Fire', elke zondag om 21.00 uur tot 8 december op BBC First
- 'Temple', elke zaterdag om 21.00 uur tot 21 december op BBC First
- 'MotherfatherSon', elke vrijdag om 22.00 uur tot 20 december op BBC First
- 'Guilt', elke woensdag om 22.00 uur tot 4 december op BBC First

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers