Laatste keer 'Eenzaam' op Canvas

dinsdag 10 december 2019
Foto: Canvas/VRT - © Geert Van Hoeymissen 2019

Het verlies van een partner, een verhuis, kinderen die ver weg wonen, gezondheidsproblemen, enz. Mensen op oudere leeftijd worden vaak geconfronteerd met een verlies aan belangrijke sociale contacten, waardoor ze zich eenzaam gaan voelen.

Ze hebben het gevoel dat ze overbodig zijn en hebben moeite om nog mee te draaien in een samenleving die steeds maar sneller evolueert. In Vlaanderen voelt een derde van de oudere mensen (65+) zich vaak eenzaam. Xavier sprak met vier moedige senioren over de eenzaamheid die ongemerkt in hun dagelijkse leven is binnengeslopen: Francine, François, José en Noël.


'Eenzaam', woensdag 11 december om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gentbrugge' (foto: Canvas - © VRT 2020)

Joris ontmoet Willy in de oude lokettenzaal onder het station - het best bewaarde geheim van Gentbrugge. Medard stond ooit in de krant als 'Mr. Proper'. Hij raapte jarenlang in zijn straat al het zwerfvuil op. Joris uit de Harmoniestraat blijkt niet alleen dezelfde voornaam te dragen als Joris, ze zijn ook even oud n delen een passie in radio maken. Het leven van Lieselotte liep anders dan oorspronkelijk gedacht. Toch woont ze nu samen met haar jeugdliefde Sam in hun eigen verbouwde huis.

'Gentbrugge', om 21.15 uur op En.

Dossiers