Laatste keer 'Eenzaam' op Canvas

dinsdag 10 december 2019
Foto: Canvas/VRT - © Geert Van Hoeymissen 2019

Het verlies van een partner, een verhuis, kinderen die ver weg wonen, gezondheidsproblemen, enz. Mensen op oudere leeftijd worden vaak geconfronteerd met een verlies aan belangrijke sociale contacten, waardoor ze zich eenzaam gaan voelen.

Ze hebben het gevoel dat ze overbodig zijn en hebben moeite om nog mee te draaien in een samenleving die steeds maar sneller evolueert. In Vlaanderen voelt een derde van de oudere mensen (65+) zich vaak eenzaam. Xavier sprak met vier moedige senioren over de eenzaamheid die ongemerkt in hun dagelijkse leven is binnengeslopen: Francine, François, José en Noël.


'Eenzaam', woensdag 11 december om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers